RAM miktarı X2 8 GB ise NVIDIA Denetim Masası'ndan performans modunda olduğundan emin olun. Windows başlat menüsüne grafik ayarları yazıp, göz at seçeneğinden Valorant'ın exe dosyasını bulup, seçip, Seçeneğini NVIDIA'ya alın. Eğer bütün bunlar yapılı ise sebebin ne olduğuna dair bir fikrim yok maalesef.
Ben de idrak edemiyorum hocam, AMD'nin, NVIDIA 2000 3000 serisine denk gelen ekran kartları ile benimle aynı işlemci kullanan arkadaşlarım benden çok daha yukarıda FPS'ler aldıklarını söylüyorlar. Tabii onların desktop farkı da var ama biz 3050 ile 200 300 alırken onların bize denk bir AMD kartla aldıkları 700 800 çok uçurum değil mi?
Ben de idrak edemiyorum hocam, AMD'nin, NVIDIA 2000 3000 serisine denk gelen ekran kartları ile benimle aynı işlemci kullanan arkadaşlarım benden çok daha yukarıda FPS'ler aldıklarını söylüyorlar. Tabii onların desktop farkı da var ama biz 3050 ile 200 300 alırken onların bize denk bir AMD kartla aldıkları 700 800 çok uçurum değil mi?
3050 ile 3050ti arasında %5 - %10 fark var. Ti tamamen pazarlama amaçlı yapılmış. Ti varsa daha iyidir daha performanslıdır diye satıyolar ama gerçek öyle değil. 3060 ve üzeri daha iyi performansa sahip.
Desktop ile karşılaştırmak anlamsız, masaüstü işlemcileri güç olarak çok daha iyiler ve laptoplarda mux olmadığı sürece valorant gibi oyunlarda fps olarak takılıp kalıyorlar. Arkadaşın monitör takıp optimusu devre dışı bıraksa sollar muhtemelen seni.
Muhtemelen yukarıda arkadaşında belirttiği gibi harici monitör takıldığı zaman arkadaşının sistemi fark atacaktır. Ancak bu oyun sistem performansı belirlemek için uygun değil, Ryzen 5 3600 ve GT 1030 ile 1080p yüksek ayarlarda 150-200 FPS civarlarında geziyorum, aynı sisteme RX 570 taktığım zamanda 250 FPS ortalama ile geziyor, oysaki ekran kartları arasında kat kat fark var.