RTX 3060 bilgisayarı resetliyor ve kod: 43 ile açılıyor

fatih.kkl

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, masaüstü bilgisayarımı ufak bir seyahatte ekran kartını sökmeden taşıdım. Normalde yapmayacağım bir hareket fakat üşendim açıkçası ve oldu artık. Bilgisayarı yeniden kurduğumda masaüstünde falan bir sorun yaşamazken oyunlara girdiğimde ya da Photoshop gibi uygulamalarda birden glitch gözüküp yeniden başlamaya başladı.

Çözüm olarak denediklerim:
- Ekran kartımı çıkartıp olabildiğince tozdan arındırıp geri düzgünce taktım.
- GeForce Experience ile Studio ve Gaming ready sürücülerini denedim.
- DDU ile driverlarımı silip yeniden yükledim.
- Aynı BIOS sürümünü bulup BIOS flashladım.

Normalde 2 dakika civarında oyun veya uygulama kullanımından sonra kapanan bilgisayarım flashtan sonra kapanmadı 20dk kadar oyun oynadıktan sonra düzeldiğini düşündüm fakat şu an hala oyuna girdiğimde ya da en basitinden Wallpaper Engine kullandığımda çok kısa nokta tarzında glitch görüyorum ve kapanıp açılıyor ekranım. Donanımsal bir sorun ise normal bir şekilde GTA 5, CS:GO gibi oyunları oynayabileceğimi ve After Effects ile render alabileceğimi sanmıyorum fakat yaptığım yolculuk sonrası oluşu da beni endişelendiriyor. Sizce sorunum nedir? Rica ediyorum öyle taşımasaydın keşke gibi yorumlar yapmayın farkındayım hata olduğunun.

Benchmark yaparken aldığım bir çökme videosu şu şekilde: CrashVideo.mp4

Sistemim:
Intel(R) Core(tm) i7-10700 CPU @ 2.90GHz
GeForce RTX 3060 Gaming X 12g.
MSI B450M-A Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının pinlerini kontrol ettinizmi, bir problem var mıydı?
Ben herhangi bir sorun algılayamadım baştaki pini kırık sanmıştım ama sanırım bu şekildeymiş zaten.

Dosya Ekleri

• IMG_0551_(1).jpg
    IMG_0551_(1).jpg
    236,4 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_0552.jpg
    IMG_0552.jpg
    476,3 KB · Görüntüleme: 28
Dediğinizi yaptığımda siyah ekrana düşüp herhangi bir yeniden başlatma olmadan hızlıca düzeliyor. Biraz daha fazla hareket ettirdiğimde bir yeniden başlatma aldım.

Dediğinizi yaptığımda siyah ekrana düşüp herhangi bir yeniden başlatma olmadan hızlıca düzeliyor. Biraz daha fazla hareket ettirdiğimde bir yeniden başlatma aldım.

Yuvada boşluk olmuşmuş gibi, kartı yuvaya sıkıca oturtuyor musunuz? Yandan bakın pinlerin hepsi giriyor mu yuvaya?

İtme-çekme hareketi yaptığımda bir siyah ekran yemedim hareket de etmiyor. Gözle ve kamerayla kontrol ettiğimde de tamamen oturmuş gözüküyor. Bu söyledikleriniz doğrultusunda sorun eğer donanımsal ise ekran kartında değil de ana kart üzerinde mi bir problem vardır? Çünkü ana kart kolaylıkla değiştirebilirim bile fakat ekran kartı oldukça pahalı.

İtme-çekme hareketi yaptığımda bir siyah ekran yemedim hareket de etmiyor. Gözle ve kamerayla kontrol ettiğimde de tamamen oturmuş gözüküyor. Bu söyledikleriniz doğrultusunda sorun eğer donanımsal ise ekran kartında değil de anakart üzerinde mi bir problem vardır? Çünkü anakart kolaylıkla değiştirebilirim bile fakat ekran kartı oldukça pahalı.

Evet anakart PCI yuvasında sorun var görünüyor, kasayı yan yatırın ekran kartı dik duracak şekilde, en çok hata aldığınız testi tekrarlayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı