RTX 3060 bilgisayarı resetliyor ve kod: 43 ile açılıyor

Evet anakart PCI yuvasında sorun var görünüyor, kasayı yan yatırın ekran kartı dik duracak şekilde, en çok hata aldığınız testi tekrarlayın.

İlk 1-2. dakikasında mutlaka çökme yaşadığım time spy testini başarıyla tamamladı yan yatırdığımda. Yarın ilk iş olarak ekran kartımı arkadaşımın bilgisayarında deneyeceğim.
2. bir soru olarak eğer kesin olarak ana kartta problem olduğunu anlarsam tamir ettirebilir miyim yoksa yenilememi mi önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• benchmark.jpg
    benchmark.jpg
    187,2 KB · Görüntüleme: 17
Bu tür slot sorunlarında, kasa yan yatırıldığında sorun düzelebiliyor, yaptığınız testler de bunu doğruluyor, ekran kartını başka sistem de test etmeniz de kesin sonuç verecektir.

Onarım yaptırın, soket arka lehimlerinden sökülüp yenilenebiliyor.

Hocam çok teşekkürler. Aksiyon aldıktan sonra buraya son durumu güncelleyeceğim.

Herhangi bir pozisyonda pek bir düzelme olmadı. İlginç bir şekilde satın aldığım firma 2 sene garantisi var dediği halde ServisPoint'e seri numarası ile garanti sorgulattığımda garantimin 3 sene olduğunu ve devam ettiğini öğrendim. Garanti kapsamında bellek değişimi yapılmış sorunum bu şekilde çözüldü. Kartım herhangi bir fiziksel hasar almamış. Konu bu şekilde kapanmış oldu.

Bence çoğu kişi garanti süresi konusunda benim de yaşadığım gibi yanılgı yaşayabilir. Mutlaka sorgulatın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı