RTX 3060 boştayken 45-50 dereceyi görüyor

Herusthelord

Hectopat
Daha fazla  
RTX 3060 12 GB VRAM ekran kartı boştayken bu sıcak havalarda 45-50 hatta nadiren 53'leri görüyor, normal midir? İşlemcim i5 12400F ve 16 GB RAM var. PC çok yeni ancak bazı driverların kurulmama ihitmali var sanırım. Ekran kartı driverları kurulu ama. AC Origins oynarken 70'i görüyor yine bu havalarda. Normal midir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim 3060 Ti boşta 38 derece normal değil bence bir de benimki 2. el olmasına rağmen 38 derece sizinki 0 sa daha sıkıntı.

Benim 3060 Ti boşta 38 derece normal değil bence bir de benimki 2. el olmasına rağmen 38 derece sizinki 0 sa daha sıkıntı.

Bilemiyorum biraz araştırdım ama sıcak havalarda 40ı görmesi normalmiş ve ekran kartının fanı belli bir dereceye kadar çalışmıyor zaten.

Hocam normal bir durum ASUS TUF RTX 3060 kullanıyorum.
Egzoz fanı takılı olmadığından dolayı boşta 45 derece.
i5 13600KF+ MSI MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi ile beraber kullanıyorum.
BIOS'tan CPU Lite load mode 1 yaptım ve oyunlarda 70 dereceyi görmüyorum.

Benim fan hızım en düşükteymiş 65e aldım hele şu sıcak havalarda boşta 38e düştü oyunda da 65'lerde sanırım.

Oyun oynarken yük altında sıcaklık değerlerinize bakmanız daha mantıklı.

70lerdeydi şu an 60 65 sanırım.

bu sıcaklıklara nasıl erişiyorsunuz ya bende rx570 4gb var %100 fanda rdrda 80 derece gördüm, sorun olur mu sizce

Bu sıcaklıklara nasıl erişiyorsunuz ya bende RX570 4 GB var %100 fanda RDR'da 80 derece gördüm, sorun olur mu?

Yani sorun değil diyemem ama 80 sıkıntılı bir derece. Ekran kartına bir bakım yaptır ama bir ka ay sonra düşecektir çünkü havalar sıcak yani. İşlemcin de önemli tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…