RTX 3060 Driver güncelleme sonrası FPS düşüşü

Bence sorun ekran kartı kaynaklı değil gibi duruyor. Anakart sitesinden BIOS, Chipset vb. sürücüleri güncelleyin. Windows update güncellemelerini alın.

En son olarak güç seçeneklerini varsayılan ayara getirin ve dengelide bırakın.

Arka planda çalışan uygulamaları falan genel bir kontrol edin. Virüs taraması da gerçekleştirebilirsiniz.

Bence sorun ekran kartı kaynaklı değil gibi duruyor. Anakart sitesinden BIOS, Chipset vb. sürücüleri güncelleyin. Windows Update güncellemelerini alın.

En son olarak güç seçeneklerini varsayılan ayara getirin ve dengelide bırakın.

Arka planda çalışan uygulamaları falan genel bir kontrol edin. Virüs taraması da gerçekleştirebilirsiniz.

Hocam Chipset vs. Yüklü, BIOS'u sistemi aldığımdan beri güncellemedim, güncellemeye birazcık korkuyorum, ayarlar hep aynı Nihai Performans'da, yani hocam sorun ekran kartından başka bir şey olması lazım değil, sorun driver ama nasıl bir driver, en sonunda formatliyacağım. Başka yapabileceğim bir şey var mı?

@KITT Hocam yardım eder misiniz? Müsaitseniz.

Son düzenleme:
Güç seçeneklerinde Nihai performans kullanmak tehlikeli. Lütfen forumda FPS artıracağını düşünerek saçma ayar önerenleri uygulamayın. Güç seçeneklerini varsayılan ayara yani dengeli olacak şekilde bırakın. Dengeli ayar kullanımınıza göre işlemci GHz ayarlayacaktır. Sistem boştayken Nihai performansta işlemciyi boşuna zorlar ve ısınmasına yol açarsınız.

BIOS gücellemek önemli. BIOS hem güvenlik, hem performansı artırıyor. Zor bir şey değil. Günümüzde işlemcilerin sürekli açıkları çıkıyor bunları kapatan Windows güncellemeleri geliyor. Bu güncellemeler işlemci performansını düşürebiliyor. BIOS ile anakart üreticileri bunu biraz düzeltmeye çalışıyor falan. Yani BIOS güncellemek önemli.

Güç seçeneklerinde Nihai performans kullanmak tehlikeli. Lütfen forumda FPS artıracağını düşünerek saçma ayar önerenleri uygulamayın. Güç seçeneklerini varsayılan ayara yani dengeli olacak şekilde bırakın. Dengeli ayar kullanımınıza göre işlemci GHz ayarlayacaktır. Sistem boştayken Nihai performansta işlemciyi boşuna zorlar ve ısınmasına yol açarsınız.

BIOS gücellemek önemli. BIOS hem güvenlik, hem performansı artırıyor. Zor bir şey değil. Günümüzde işlemcilerin sürekli açıkları çıkıyor bunları kapatan Windows güncellemeleri geliyor. Bu güncellemeler işlemci performansını düşürebiliyor. BIOS ile anakart üreticileri bunu biraz düzeltmeye çalışıyor falan. Yani BIOS güncellemek önemli.
Yani hocam hep Nihai performans'ta kullanıyorum, oyunlarda ısınma sorunu yaşamıyorum zaten boşta 43 derecelerde oyunda ise 60'ı geçmiyor. BİOS önemli olduğunun farkındayım fakat benim için tehlikeli, şu driver'ı çözelim bana yeter hocam. Teşekkürler.

@the Prodigy Üstad yardımına ihtiyacım var. Bilgin var mı?

@EgeN7 Hocam sizin bilginiz var mı? Rahatsız ediyorsam kusura bakmayın.

Son düzenleme:
eğer nvidia broadcast kullanmıyorsan 516.94 inanılmaz stabil ve hızlı ve çok fps veriyor görüntü olarakta süper kronik scalling ve gölge sorunları yok ama broadcast kullanıyorsan 531.18 öneririm

eğer nvidia broadcast kullanmıyorsan 516.94 inanılmaz stabil ve hızlı ve çok fps veriyor görüntü olarakta süper kronik scalling ve gölge sorunları yok ama broadcast kullanıyorsan 531.18 öneririm
Hocam onlar ne? :D Bir bilgim yok fakat Nvdia’nın sitesindeki bütün sürücüleri nerdeyse indirdim denedim sonuç aynı, sizin dedikleriniz neler? Hiç onlar ile ilgili birşey yapmadım.

Hocam onlar ne? :D Bir bilgim yok fakat Nvdia’nın sitesindeki bütün sürücüleri nerdeyse indirdim denedim sonuç aynı, sizin dedikleriniz neler? Hiç onlar ile ilgili birşey yapmadım.
hocam nvidia sürümü 516.94 nvidia yazarsanız web sürümü çıkacaktır ddu ile kaldırıp yaapabilirsiniz ama direkt kuradabilirsiniz size kalmış nvidia broadcast dediğimde mikrofonun kalitesini arttıran ve dip sesi yok eden arka plan sesini yok edebilen bi uygulama

Hocam NVIDIA sürümü 516.94 NVIDIA yazarsanız web sürümü çıkacaktır DDU ile kaldırıp yaapabilirsiniz ama direkt kuradabilirsiniz size kalmış NVIDIA Broadcast dediğimde mikrofonun kalitesini arttıran ve dip sesi yok eden arka plan sesini yok edebilen bir uygulama

Hocam ben o uygulamaları kullanmıyorum, 3060'ın bütün sürücülerini neredeyse denedim, bunu da denemiş olmam lazım, fakat hepsinde aynı sonuç, söylediğinizide indireceğim fakat olacağını pek sanmıyorum, biliyorsanız daha alternatif bir yol söyleyebilirsiniz, teşekkür ederim.

@Kokona Shiki Hocam bilginiz var mı?

Son düzenleme:
DDU ile silip NVClean ile dahi tekrar kurdugunda sorun devam ediyor ise daha eski surumleri denemende fayda var, yukarida dendigi gibi NVIDIA'da da son zamanlarda sürücü sorunlari az degil yaygin sayilir.

Ilk mesajda yaptigin islemden once kullandığın surucunun surumunu hatirliyor musun?

Hocam GeForce Experience'tan güncel sürücüleri indiriyordum fakat oradan sorun yoktu gayet iyi değerler, aynı sürümü NVIDIA'nın kendi sitesinden indirip kurduğumda oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı