RTX 3060 GeForce Experience ile optimizasyon performans düşüklüğü yaratıyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i3 12100F

Asus prime H610M K-4

Asus Dual Rtx 3060LHR 12gb V2

Adata Xpg 2x8 16gb ram

WD SN570 500GB Blue GEN3X4 M.2 SSD

FSP HYPER H3-550 80+ PRO 550W Güç Kaynağı
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
i3 12100F
Bunu yeni fark etmedim ama önceden bu kadar olmuyordu. 2016 senesinde de 750 Ti ile oyun oynarken oyun grafiklerini ve performansı biraz bozuyordu kullanmıyordum çok, yeni sistem topladım eskiden Ultra da oynayamadığım ne varsa oynuyorum acısını çıkartmak amaçlı. Her neyse yine konu Witcher 3 veya başka bir oyun bu GeForce Experience yemin ederim doğru düzgün çalışmıyor. Ayarları optimize et diyorum DLSS, RTX açınca görüntü çamur oluyor sonra dün FPS sayacı açtım ayarlardan DLSS kalite Ultra+ çimen mesafe görünürlüğü yükseğe çekince ayarlarda normalde 75-80 FPS vermesi gerekiyor ama GeForce Experience ayarlayınca ve kullanmaya başlayınca ek olarak FPS sayacını açınca aşırı derece performans düşüklüğü yaratıyor. Birden 45-50 FPS'ye düşüyor kısacası oyunu bozuyor, işlemci fanı yüksek devirlere çıkıyor ekran kartı 75-76 derecelere çıkıyor işlemci kullanımı %3 oluyor birden %55 oluyor sonra tekrardan düşüyor. Önceki stok fan yazıma bakarsanız darboğaz yapmıyordu sistem. Bilmiyorum bu dediğim darboğaz mıdır nedir artık sinir etti hele en saçma olaya geleyim. FPS sayacı açınca GeForce Experience üzerinden ekranın sol orta köşesinde siyah bayağı belirgin kare kutucuk çıkıyor ve gitmiyor. Sadece tek bende mi oluyor? Yoksa herkeste mi böyle oluyor bilmiyorum. Sürücülerim güncel ekran kartımın sürücüsü de öyle vallahi sildim GeForce Experience'ı ama performans sorunu hâlâ devam ediyor. Oyunda oyunu belgelerden kayıt vb. dosyalarını falan sileceğim artık.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı