RTX 3060 hazır sistemler kaç TL olur?

• Konuyu başlatan RPM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 3.449

RTX 3060 hazır sistemler indirimle beraber kaç tl tutar?

• Oy verenlerin toplamı
    73
6.700 TL'den çıkacak dedikleri 3080'nin Türkiye'de en ucuz modelleri 8.000 TL'den başlıyor. Örnek olarak ASUS TUF 3080, 8.250 TL civarlarında geziyor. Aynı mantığı yürütünce 3070'in de en ucuz modellerinin 6.000 TL'den başlayacak olması kaçınılmaz. Founder Edition'ın Türkiye için gelmeyecek olması da başka bir mesele. Kur böyle artmaya devam ederse, daha da facia rakamlar ortaya çıkar. Alice harikalar diyarı değil burası, salt bir şekilde Türkiye :)

Komik dediğiniz durum aslında gerçekleşti. Asıl komik olan o. RTX 3060 fiyatı 5.000 TL'ye rahat dayanır. Modellere göre geçedebilir. Hele ki şu an stokların az olmasından ötürü fiyatların daha da yükselmesi kaçınılmaz.

Hocam RX 6000 serisi için söyleyebileceğiniz bir fiyat bandı var mı?
Yani sizce RX 5700 XT gibi olan RX 6000 serisinin üst model GPU'su kaç TL olur?

Hocam RX 6000 serisi için söyleyebileceğiniz bir fiyat bandı var mı?
Yani sizce RX 5700 XT gibi olan RX 6000 serisinin üst model GPU'su kaç TL olur?
AMD kartlarının fiyat aralıklarını gerçekten bilmiyorum. Ne desem yalan olur. Zaten Nvidia için söylediğim rakamlar ise sadece tahmin. RTX 3080 kartlarını çok ucuza bekleyen arkadaşlar vardı, pahalı olacağı konusunda uyarmıştım ve maalesef dediğim oldu. Aynı durum 3070 için de olacak.
Bir ürünün fiyatı bellidir. Canı sıkılınca değişmez. Dolar bazında fiyat neyse o. Ben ona bakarım.
O zaman sen maaşını dolarla alıyorsun herhalde? Fiyatlardan bu kadar etkilenmediğine göre...

"RTX3070, RTX2080 SUPER fiyatına olur." diyenler fiyat tahmininde bulunmaya devam ediyor. 😄 👍
Ürün kıyaslaması yapıyorum hocam bu kurla günümüz için ancak yazarım. Fikir versin diye. Onun dışında kıyaslama yaparım. Ne dedim RTX2060 ve RTX2060 SUPER arasında bir fiyatı olacak dedim.

@Fingolfin Kafayı azıcık çalıştırmak yeterli. Bak ne demişim 6.700 TL'den çıkacak dedikleri 3080'nin en ucuz modelleri 8.500 TL, en pahalı modelleri ise 10.000 TL çıtasına neredeyse geldi. Aynı mantıktan yola çıkarsan, 3070'in en ucuz modellerinin 6.500 TL civarı, en yüksek modellerinin ise 7.500 TL civarlarına çıkabileceğini bilirsin. Üstüne dolar kurunu da hesaba katarsan, az çok neyle karşılaşacaksın belli. Yani bunun için Einstein olmana gerek yok 😄👍

Son düzenleme:
Bir ürünün fiyatı bellidir. Canı sıkılınca değişmez. Dolar bazında fiyat neyse o. Ben ona bakarım.

Hocam dolar bu kadar hızlı yükseliyorken nasıl ürünün fiyatı bellidir diyebiliyorsunuz? Mesela benim 10 gün önce topladığım sistemin fiyatı 10 günde 400 TL arttı. Yani bu ürün TR'ye dolar üzerinden girmiyor mu? Dolarda her gün yükseliyor peki bu durumda nasıl fiyatı belli oluyor? Çünkü dolar her gün yükselirken aynı oranda ürünün fiyatı da yükseliyor e bu durumda ürünün fiyatı nasıl belli?

Hocam dolar bu kadar hızlı yükseliyorken nasıl ürünün fiyatı bellidir diyebiliyorsunuz? Mesela benim 10 gün önce topladığım sistemin fiyatı 10 günde 400 TL arttı. Yani bu ürün TR'ye dolar üzerinden girmiyor mu? Dolarda her gün yükseliyor peki bu durumda nasıl fiyatı belli oluyor? Çünkü dolar her gün yükselirken aynı oranda ürünün fiyatı da yükseliyor e bu durumda ürünün fiyatı nasıl belli?
Çünkü arkadaş maaşını dolarla alıyor veya saat geç oldu diye uykusu gelmiş :)

Kardeşim bu ürünlerin çıkış fiyatı bellidir.
TL olarak fiyat ve-re-me-yiz!
Bu maaşını dolarla almayan vatandaş bilmiyordur öğrensin. Bu ürünler sınıf sınıftır. Firmaların politikası da şudur, ürünlerin yeni jenerasyonlarında ekstra fazladan yüksek maliyetler yoksa önceki jenerasyonla benzer fiyata çıkarmaya çalışırlar mümkün olduğunca. bkz: RTX3070.
İşin dolar kısmına gelecek olursak eğer RTX2060 350$, RTX2060 Super ise 400$'a satışa çıktı.

Ben diyorum ki siz şu an TL fiyatı söyleyerek alabildiğine üfürüyorsunuz.
Daha bu kartların çıkmasına en az 3-4 ay var. 3-4 ay içerisinde dolar bu aralıkta gidip geledebilir, düşe debilir, üçe dahi katlanabilir bunu bilemeyiz.
ben sana dolar olarak fiyatını söylüyorum. diyorum ki fiyat olarak RTX2060 ve RTX2060 Super'in ortasında bir fiyatı olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı