RTX 3060 laptop düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 11
buyrun hocam durum burda daha kötü :D

GPU kullanimi cok dusuk. Kesinlikle baska bir sorun var bilgisayarda. Duzgun kurulamayan suruculer veya isletim sistemi kaynakli bu tarz sorunlar olabiliyor ama donanim sorunu da olabilir. Yani degerleri olcen yazilimda bir sorun yoksa yuzde 30 GPU kullanimi cok cok dusuk.

GPU kullanimi cok dusuk. Kesinlikle baska bir sorun var bilgisayarda. Duzgun kurulamayan suruculer veya isletim sistemi kaynakli bu tarz sorunlar olabiliyor ama donanim sorunu da olabilir. Yani degerleri olcen yazilimda bir sorun yoksa yuzde 30 GPU kullanimi cok cok dusuk.

@gardiyankurt arkadaş haklı hocam. Ters giden bir şeyler var. Temiz bir kurulum yapın driverları temiz kurun.

Hocam burdada Ultra+ Rtx açık full her şey burda kendini kullanıyor ama diğer oyunlarda kullanmıyor.

Dosya Ekleri

• nmhm.png
    nmhm.png
    4 MB · Görüntüleme: 157
Hocam burdada Ultra+ Rtx açık full her şey burda kendini kullanıyor ama diğer oyunlarda kullanmıyor.

Bu ayarlarda bu kadar yuksek kullanim normaldir. FPS'de o yuzden dusmus zaten. Cyberpunk 2077'yi RT acmadan oynarsaniz GPU kullanimi ne kadar oluyor?

Yuzde 90 az degil ama bu oyunda RT acmadan ultra ayarlara gecince yuzde 99'a vurmasi lazim kart kullaniminin. Bir de MUX'lu hali bu.
Saniyelik çok fazla oynuyor bi anda %99 oluyor %85 %90 oluyor çok ani değişiyor.

Hocam donanımsal bi sorunmudur acaba? böyle kullanmaya devam etmelimiyim şuanlık fps değerlerim gerçekten arttı ama kullanım dediğiniz gibi halen %99 görmüyor ayarları fullemediğim sürece. @revivality @Görkem Say

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı