Hocam oyun oynayacak mısınız?Laptopum ASUS TUF Gaming FX506HM (RTX 3060 ve i7-11800H'e sahip) için monitör tavsiyesi lazım. Bütçem maksimum 14,500. kafamda şu 2 monitör var alınır mı? Emin değilim:
Ayrıca 27 inç, 2K çözünürlük bu laptopa sorun yaratır mı? Yoksa 1080p mi bakmalıyım, 24 inç mi bakmalıyım bilmiyorum. 144Hz, G-Sync olması olması şart. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.ASUS ROG STRIX XG27AQV 27 Inç WQHD 170 Hz 1ms Adaptive Sync Gaming Monitör - Laptop.Com.TR
Sahip olduğu WQHD (2560 x 1440) panel, standart Full HD (1920 x 1080) ekranlardan %77 daha fazla masaüstü alanı sağlar. - XG27AQV,27 inç,170 Hz,Adaptive Syncwww.laptop.com.tr
@Saint Lucia merhaba monitör başlıkları altında yorumlarınızı gördüm. Yardım edebilme şansınız var mı?
Evet. Ayrıca işim gereği bilgisayarı uzun sürelerle kullanıyorum. Tasarım ve Oyun yapmakla uğraşıyorum.Hocam oyun oynayacak mısınız?
Hocam oyun oynayacaksanız fps değerine göre alın. Örneğin ben bu hatayı yaptım. Eğer oyunlarda 240 az alıyorsan 240 hz monitör gitmez ve oyunlar da lag olur ama gayet iyi bilgisayarın var. İnç konusuna gelecek olursak bence sana kalmış birşey.Laptopum ASUS TUF Gaming FX506HM (RTX 3060 ve i7-11800H'e sahip) için monitör tavsiyesi lazım. Bütçem maksimum 14,500. kafamda şu 2 monitör var alınır mı? Emin değilim:
Ayrıca 27 inç, 2K çözünürlük bu laptopa sorun yaratır mı? Yoksa 1080p mi bakmalıyım, 24 inç mi bakmalıyım bilmiyorum. 144Hz, G-Sync olması olması şart. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.ASUS ROG STRIX XG27AQV 27 Inç WQHD 170 Hz 1ms Adaptive Sync Gaming Monitör - Laptop.Com.TR
Sahip olduğu WQHD (2560 x 1440) panel, standart Full HD (1920 x 1080) ekranlardan %77 daha fazla masaüstü alanı sağlar. - XG27AQV,27 inç,170 Hz,Adaptive Syncwww.laptop.com.tr
@Saint Lucia merhaba monitör başlıkları altında yorumlarınızı gördüm. Yardım edebilme şansınız var mı?
Hocam oyunlarda fps değerinize göre bakınız ve tasarım ve oyun yapmakla uğraşıyorsun büyük almanı tavsiye ederim. Bende yazın TUF serisinden monitör alacağım inşallahEvet. Ayrıca işim gereği bilgisayarı çok kullanıyorum. Tasarım ve Oyun yapmakla uğraşıyorum.
Hocam oyun oynayacaksanız FPS değerine göre alın. Örneğin ben bu hatayı yaptım. Eğer oyunlarda 240 az alıyorsan 240 Hz monitör gitmez ve oyunlar da lag olur ama gayet iyi bilgisayarın var. İnç konusuna gelecek olursak bence sana kalmış bir şey.
Hocam oyunlarda FPS değerinize göre bakınız ve tasarım ve oyun yapmakla uğraşıyorsun büyük almanı tavsiye ederim. Bende yazın TUF serisinden monitör alacağım inşallah
Hocam oyun oynayacaksanız FPS değerine göre alın. Örneğin ben bu hatayı yaptım. Eğer oyunlarda 240 az alıyorsan 240 Hz monitör gitmez ve oyunlar da lag olur ama gayet iyi bilgisayarın var. İnç konusuna gelecek olursak bence sana kalmış bir şey.
Hocam oyunlarda FPS değerinize göre bakınız ve tasarım ve oyun yapmakla uğraşıyorsun büyük almanı tavsiye ederim. Bende yazın TUF serisinden monitör alacağım inşallah
Eğer yüksek çözünürlüklü ve yüksek tazeleme hızlarına sahip bir monitör arıyorsanız, G-Sync teknolojisi daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, daha düşük bir bütçeyle daha yüksek bir tazeleme hızına sahip bir monitör arıyorsanız, FreeSync teknolojisi sizin için daha uygun bir seçenek olacaktır ve G-sync internetten araştırsan herhangi bir sorun olmayacağını anlarsın.FPS genelde 90-120 alıyorum. Monitörün kendisinden 144Hz'e locklarsam G-Sync da olduğundan yine de lag yaşanır mı?
Ayrıca şimdiden hayırlı olsun. TUF serisinden hangi monitör almayı düşünüyorsunuz nedeniyle beraber anlatır mısınız?
Teşekkürler.TUF serisine karar verdim belki arasında kaldığım monitörler de vardır. Oyun konsoluma bağlayacam. Series S alacam yanına inşallah. Nedenine gelecek olursak TUF serisi çok iyi monitör ve kalite anlamında güzel. Flicker-free teknolojisi tartışılmaz. Yenileme hızı ve ms olsun güzel.FPS genelde 90-120 alıyorum. Monitörün kendisinden 144Hz'e locklarsam G-Sync da olduğundan yine de lag yaşanır mı?
Ayrıca şimdiden hayırlı olsun. TUF serisinden hangi monitör almayı düşünüyorsunuz nedeniyle beraber anlatır mısınız?
Ben bunu alacam.FPS genelde 90-120 alıyorum. Monitörün kendisinden 144Hz'e locklarsam G-Sync da olduğundan yine de lag yaşanır mı?
Modüllü G-Sync olan monitöre bütçeniz yetmiyor. Komplike olarak kullanacaksınız. Bu bilinen bir şey zaten. Buna bağlı kalmadan öneri alacaksınız.
Ayrıca true 10 bit panele sahip monitör bütçenize göre 1 tane var ve 4K. Mantıksız oluyor bu istek de.
True 8 bit panelli monitör alacaksınız ama 10 Bit'e frc ile yükseltilmiş olacak. Bunlar standart seçimlerdir.
Şimdi konuya gelelim. 2K monitör istiyorsunuz? 1080p mi? 3060 için 2K oyuna göre üzer.
2K monitörde 1080 kullanmak mantıklı mı?
Evet 3060 kartı 1080p içindir fakat 2K da sorun etmez diyor bazı kesim tam anlam veremedim.
Yrıca şu monitör sizce nasıl bakabilir misiniz, bahsettiğim laptop için uygun mudur: