RTX 3060 mı 4060 mı?

• Konuyu başlatan yasau
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 531
Kas gücü de yetersiz kalacağı için boşuna yüksek VRAM'e gerek yok. Kas gücü olmadan tabiri caizse bir taraflarımıza sokarız anca o VRAM'i.
Fikrinize katılmıyorum. En basitinden işletim sistemi bile 1-1.5GB tüketim yapabiliyor. Bunu mevcut oyunun ihtiyaçlarını da eklerseniz 8GB dolmuş oluyor veya dolmak üzere oluyor. Bence yenil nesil oyunlarla birlikte hafıza kaynaklı performans kayıpları yaşanacak.

Bunu HD7850 1GB veya 2GB tartışmasında gördüm. 2-3 yıl sonra 2GB kullanıcıları karlı çıktı. GTX 1060 3GB ile 1060 6GB'da tekrar gördüm. Hatta 1050 Ti'nin 2. elde ucuza satıldığı dönemde de gördük. Yetersiz kalıyordu. Kas gücünden yana sorun olmuyordu.

Sıfır 3060 12gb fiyatı yüzünden alınmaz. Bariz şekilde daha ucuz denk getirmen gerek.
8GB 3060, 3050ti gibi bir şey. 12GB olanla ciddi performans farkı var.
4060 almak en mantıklısı. 3060 ve 3060ti arasında bir performansı var. Genel olarak 3060 12GB a biraz daha çok kayıyor.

Bunu HD7850 1GB veya 2GB tartışmasında gördüm. 2-3 yıl sonra 2GB kullanıcıları karlı çıktı. GTX 1060 3GB ile 1060 6GB'da tekrar gördüm. Hatta 1050 Ti'nin 2. elde ucuza satıldığı dönemde de gördük. Yetersiz kalıyordu. Kas gücünden yana sorun olmuyordu.
Eskisi gibi değil artık bazı şeyler maalesef. NVIDIA'nın düşük-orta seviye kartlarının kas gücü olarak pek de uzun ömürleri olmuyor. Dediğiniz gibi 2-3 yıl sonradan 8 GB VRAM'ler yetersiz kalacak ancak muhtemelen kas gücü de yetersiz kalacak.

Tabii risk almak istemeyenler de olabilir, ben yüksek VRAM'li kart almak istiyorum falan diyebilirsiniz. Yine de önemli notu geçeyim: RTX 4060 Ti 16 GB versiyonunu almayın... Çünkü fiyatına göre çok vasat ve çok saçma bir kart. 16 GB 128 Bit :D

NVIDIA takıntısı yoksa AMD kartlara yönelinebilir. RX 7700 XT mesela. En azından fiyatına değecek bir kas gücüne sahip olmuş olursunuz ve 12 GB VRAM.

İhtiyaca göre değişiyor nasıl bir kart alacağında. Ben ikinci el ekran kartı almayı hiç sevmem ve gittim 3060 sıfır aldım 6 ay önce örneğin. 3060 12 gb versiyonuna ödediğim parayla 4060 veya 3060 ti alabilirdim. 3060 ti de indirimdeydi biraz aynı fiyata denk geliyordu bak hatta biraz daha ucuz. Zaten önceliğim 3090 veya 4060 ti her ikisi de bütçemi aştığı için 3060 harici bir alternatifim yoktu. İhtiyaca ve ne yapmayı planladığına göre değişen durum bu. Biz de biliyoruz daha yüksek fps almak için 4060 veya 3060 ti almayı. Ama fps lazım değil :)

İkisi arasında 4060 derim. 8GB kartlar günümüz 1080p oyunculuğu için bile sınır. Kimisinde yetersiz kimisinde az farkla kurtarıyor. Varsa bütçe aynı kartın 16GB olanına yürüyün...
4060 16gb işleyebilecek kas gücüne sahip değil diye biliyorum.

Şu kas gücüne bu kadar takılmayın. TR şartlarında ortalama bir sistem en az 5-6 yıl kullanılıyor. İnsanlar gerekirse ayarları kısıp bir şekilde oyunu oynuyorlar. Fazladan VRAM burada lazım oluyor işte. Anlık düşünmeyin.

Bunun en güzel örneği Steam donanım anketi olabilir. En çok kullanılan eski kartın kas gücü çok mu yüksek?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı