Bence anakartın kablosundan kaynaklı olabilir dediğiniz gibi gücü geç iletiyor bileşenlere.
İtopya ile iletişime geçeceğim bu sorun için finallerimden sonra. Alt+Tab problemi için dayanamayıp Win 10'a geri dönüş yaptım bugün. Umarım düzelir bakalım güncelleyeceğim ileri zamanlarda konuyu.
Forum görsün diye öylesine yüklediğim video 1.3k izlenme almış. Demek ki sorun bayağı kişide mevcut.
Umarım çözüm bulunur.
Güncelleme:
Yaklaşık 30 kere alt+tab yaptım Valorant'ta. Şu ana kadar herhangi bir donma olmadı ve Win 11'e kıyasla alt+tab'dan geri dönüş hızının çok daha hızlı olduğunu söyleyebilirim. Umarım bu şekilde devam eder.
Açılıştaki gecikme sorunu için hâlâ önerilerinizi bekliyorum...
Güncelleme 2:
5 saniye gecikmeli açılma sorunumu birçok bios ayarıyla oynarak çözdüm. Şu an tıkladığım an güç geliyor BIOS'a. Fakat bu da başka bir sorun doğurdu.
Bu sefer de ErP ready ayarı kapalı olduğu için bilgisayar kapalı olmasına rağmen kulaklık ve rgb aydınlatmalı mousepad'im bana geceleri görsel şölen sunuyor. Her bilgisayarı açtığımda USB aygıtlarını baştan takmanın bir zararı olmayacaksa(Porta herhangi bir zarar vermeyecekse) tahammül edilebilir bir durum. Zararı olup olmayacağı ise merak konusu şu an, sizlerden de fikir almak isterim.
ErP ready kapalı fakat USB aygıtlarına bilgisayar kapalıyken güç gitmesini engelleyen ayar açık bu arada. Buna rağmen yanıyor ışıklar anlayamadım sebebini. Çözüm bulabilirsek sevinirim buna. Bazıları Fast Boot'u kapat diyor ama benim isteğim zaten bilgisayarın hızlı açılmasıydı. Bir yerden kazanırken diğerinden kaybetmek istemiyorum.
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar şimdilik ErP Ready'i kapatıp denerse işe yarayabilir. Müsait bir zamanımda BIOS ayarlarımı çekip atarım konuya ışık tutması açısından.
Bu bilgisayar beni deli edecek bu gidişle ama bakalım.