RTX 3060 R5 5500 sistemi yükseltmek

Patrick Batemans

Hectopat
Merhaba arkadaşlar şu an:
-INNO3D RTX 3060 12 GB.

-Ryzen 5 5500.

- Crucial Ballistix RGB.
16 GB RAM 3000MHz.

- BIOSTAR B450M-H OC.

- Adata Legend 700 512 GB NVMe m2.SSD

- Turbox 512 GB SATA SSD mevcut.

Bu sistemde işlemcimi yeniletmek istiyorum, sizce mantıklı bir karar mı ve yükseltirsem işlemci önerileriniz nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim şunları değişebilirsin vs. kısacası geleceğe yönelik bir işlemci taktırmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
-INNO3D RTX 3060 12 GB.

-Ryzen 5 5500.

- Crucial Ballistix RGB.
16 GB RAM 3000MHz.

- BIOSTAR B450M-H OC.

Bu sistemde işlemcimi yeniletmek istiyorum, sizce mantıklı bir karar mı ve yükseltirsem işlemci önerileriniz nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim şunları değişebilirsin vs. kısacası geleceğe yönelik bir işlemci taktırmak istiyorum.
Bütçen ne kadar?

-INNO3D RTX 3060 12 GB.

-Ryzen 5 5500.

- Crucial Ballistix RGB.
16 GB RAM 3000MHz.

- BIOSTAR B450M-H OC.

İleriye dönük upgrade için Ryzen 7 serisi bir işlemci, bununla beraber DDR5 RAM ve yeni anakart almanız lazım. Eğer mevcut platformda kalmak istiyorsanız Ryzen 5 5600'e geçebilirsiniz fakat mevcut işlemcinizde ekran kartınıza darboğaz yapmadığı için aman aman bir fark göreceğimizi sanmam. Bence değmez upgrade e. Birkaç yıl sonra ekran kartınız yetmediği zaman komple ekran kartı, işlemci, RAM, anakart olarak güncelleme yapmanız daha mantıklı olur.

Yani ileride bu kurla işlemciler biliyorsunuz ki her geçen gün pahalanıyor bende bugünden geleceğe yönelik işlemcimi şimdiden almak istiyorum şahsen.
Zaman ilerleyince sizin işlemcinizde olduğu yerde kalmaz bence. Zamanı gelince satar üstüne koyar alırsınız yetmemeye başlarsan. Tavsiye tabii ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı