RTX 3060 sistem oyunlarda çöküyor

recep harman

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 3060
Bilgisayarımda hiçbir şey yokken ekran kartım %1 ile çalışırken derecesi 70 derecelerde geziyordu. Unreal Engine 4 ile yapılmış olan tüm oyunlarda crash hatası verip oyundan atıyordu. Ör. Age of Empires 4'te belki 5 dk belki 1.5 saat sonra crash hatası verip oyundan atıyordu. Bunun sebebini bilen var mı? Neden kaynaklandığını falan...
(Sıfırlayınca düzeldi ama neden olduğunu merak ediyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende de bannerlord cyberpunk gibi oyunlarda crash verip atıyor? nyi sıfırladınız nasıl sıfırladınız acaba? söyleyebilir misiniz belki bende de düzelir. @recep harman

Hocam bende de bannerlord cyberpunk gibi oyunlarda crash verip atıyor? nyi sıfırladınız nasıl sıfırladınız acaba? söyleyebilir misiniz belki bende de düzelir. @recep harman
Win 10 kullanıyorum windows ayarlarından komple sıfırladım hiçbir dosya bırakmıcak şekilde Ayarlar > Güncelleştirmeler ve Güvenlik > Kurtarma > Bu bilgisayarı sıfırla ve sonra başlat tuşundan ilerleyin sıfırlama işlemi gerçekleşir

@recep harman hocam bir şey daha soracağım sıfırladıktan sonra, driver falan yüklememiz gerekecek mi? gerekecekse nereden yüklediniz siz? bende öyle yapayım

NVIDIA'nin son guncellemesinde bende FIFA'da arada crash yiyordum Windows güncellemesi geldi 2 gün önce onu yaptım şu anda herhangi bir crash problemiyle karşılaşmadım.

Pcyi yeni aldım 3 günlük cihaz formatı attırıp driverlarını yeni kurdurttum ama salak saçma crash veriyor bazı oyunlarda

NVIDIA'nin son guncellemesinde bende FIFA'da arada crash yiyordum Windows güncellemesi geldi 2 gün önce onu yaptım şu anda herhangi bir crash problemiyle karşılaşmadım.
2 gündür her şeyi güncelliyorum pc de hiç bir sonuç alamadım oyunları sil yükle yaptım ama yok..

Hocam bende bir aralar performans versin diye Windows 10 spectreye geçmiştim. 120FPS aldığım Sekiro 25 30 FPS'lerde gezmeye başlamıştı.

Yüksek ihtimalle driver kaynaklı bir sorun. Eski sürücüleri silip temiz driver kurulumu ve yapın ve varsa BIOS Update yapın. Geçmez ise işletim sistemi kaynaklı olabilir. Format atın. Ben format atarak düzeltmiştim. Sonrasında da BIOS, chipset ve grafik kart driver güncelledim zerre sıkıntı yaşamıyorum şu anda.

Ek olarak BIOS Update sonrası BIOS'a girip XMP'yi açın.

@recep harman hocam bir şey daha soracağım sıfırladıktan sonra, driver falan yüklememiz gerekecek mi? Gerekecekse nereden yüklediniz siz? Bende öyle yapayım.

Ekran kartı sürücüleri Google'dan güncelledim GeForce Experience'tan değil onun dışında çok bir driver ellemedim çok kurcalamak istemedim Windows güncellemeleri yükledim.

Bilgisayarı yeni aldıysan eğer bir müşteri hizmetleriyle görüşmeni tavsiye ederim parçalarda hata olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…