RTX 3060 sistem Valorant'ta ani FPS düşüşü

Daha fazla  
Böyle bir Sistem'de istediğim performansı alamıyorum nedenini bulamadım baştan başlayarak kasayı yenilemek istiyorum. Hangisinden başlamam gerekiyor genelde Valorant oynuyorum FPS beklediğim gibi yüksek gelmedi ani düşüşler yaşıyorum 240 Hz montör olduğu için drop yiyorum yardımcı olur musunuz?
Sistem bu;
Monitör bu;

Sizce hangisinden değişiklik yapmaya başlamam gerek.

İşlemciyi yazmamışsın, "Valorant" ekran
kartı ile oynanılacak bir oyun değil, işlemci önemli o oyunlarda.
"Düzenleme"
Sistemi kontrol ettim, linkte alacağın bilgisayar var sanmıştım.
FPS değerleriniz nedir, sistem gayet düzgün.

Performans beklentiniz nedir?
Sisteminiz tutarlı görünüyor. PSU beslemesindeki tutarsızlıklar belki olabilir. Bu sistemde önerebileceğim tek yükseltme ekran kartı olurdu ve tabi daha kaliteli bir PSU.

İşlemciyi yazmamışsın, "Valorant" ekran kartı ile oynanılacak bir oyun değil, işlemci önemli o oyunlarda.
Sistem bilgilerini paylaşmış arkadaş. 12400F

Yani bazen 240 FPS altina düştüğünden dolayı takılmalar oluyor kasa önü mesh değil kasa önerisi alabilirim PSU ile birlikte değiştirir isem güzel olur sanırım.

Sisteminiz tutarlı görünüyor. PSU beslemesindeki tutarsızlıklar belki olabilir. Bu sistemde önerebileceğim tek yükseltme ekran kartı olurdu ve tabii daha kaliteli bir PSU.

Sistem bilgilerini paylaşmış arkadaş. 12400F.

Bunları değiştirir isem düzelir mi 4060 Ti almayı düşünüyorum, PSU da ise Rampage RMP-750-80pb var şu anda .

İşlemciyi yazmamışsın, "Valorant" ekran.
Kartı ile oynanacak bir oyun değil, işlemci önemli o oyunlarda.
"Düzenleme"
Sistemi kontrol ettim, linkte alacağın bilgisayar var sanmıştım.
FPS değerleriniz nedir, sistem gayet düzgün.

İnternetten aynı siysteme baktığimda 400 üstü savaşlarda filan en aşağı 300 280 oluyor bende 340 üstüne zor çıkıyor savaşlarda bir hayli düşüyor.

Son düzenleme:
PSU sıkıntı yaratıyor olabilir.
Cooler Master MWE 650W 80+ Gold V2 2xEPS 120mm Fanli Full Modüler PSU| ITOPYA.COM bu abimiz işini görebilir.
Onun dışında SSD olarak;Amazon.com.tr şunu alıp Valorant'ı bunun üzerinde oynarsanız FPS dropun önüne geçebilirsiniz.
Ayrıca RAM'i 2x16 32 GB yaparak FPS'ye katkı yapabilirsiniz.
Şimdi gelip sistemi değiştirdin diyecekler çıkabilir. Sisteme bu takviyeleri yapmasının yanı sıra ileriye dönük olarak da geliştirmiş olacak. Ekran kartı 1 sene sonra da halledebilir.

Sisteminiz tutarlı görünüyor. PSU beslemesindeki tutarsızlıklar belki olabilir. Bu sistemde önerebileceğim tek yükseltme ekran kartı olurdu ve tabii daha kaliteli bir PSU.

Sistem bilgilerini paylaşmış arkadaş. 12400F.

RAMPAGE REDSKY 4x120mm RGB Fanlı 750W 80 Plus Bronze OYUNCU KASASI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kasa ve PSU bu kasayı değiştirmişler sistemdeki kasa değil.

Cooler Master MWE 650W 80+ Gold V2 2xEPS 120mm Fanli Full Modüler PSU| ITOPYA.COM bu abimiz işini görebilir.
Onun dışında SSD olarak;Amazon.com.tr şunu alıp Valorant'ı bunun üzerinde oynarsanız FPS dropun önüne geçebilirsiniz.
Şimdi gelip sistemi değiştirdin diyecekler çıkabilir. Sisteme bu takviyeleri yapmasının yanı sıra ileriye dönük olarak da geliştirmiş olacak. Ekran kartı 1 sene sonra da halledebilir.

Ya zaten yeni aldım sistemi fakat istediğim tadı alamiyorum önemli Olan'da bu zaten hani biraz param vardı bilgisayara yatırmak istedim bunları değiştirmem problemi ortadan kaldıracak sanırım kasada sıkıntı yok ise bunları halledeceğim.

Bir de PC boşta iken çok az bir ses geliyor mesela bir oyuna tıkladığım an görüntü vermeye çalışırken kasadan gereğinden fazla ses geliyor nedeni nedir acaba?

RAMPAGE REDSKY 4x120mm RGB Fanlı 750W 80 Plus Bronze OYUNCU KASASI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kasa ve PSU bu kasayı değiştirmişler sistemdeki kasa değil.

Ya zaten yeni aldım sistemi fakat istediğim tadı alamiyorum önemli Olan'da bu zaten hani biraz param vardı bilgisayara yatırmak istedim bunları değiştirmem problemi ortadan kaldıracak sanırım kasada sıkıntı yok ise bunları halledeceğim.

Bir de PC boşta iken çok az bir ses geliyor mesela bir oyuna tıkladığım an görüntü vermeye çalışırken kasadan gereğinden fazla ses geliyor nedeni nedir acaba?

Pil seçeneklerinden yüksek performansa alabilirsiniz. Eğer istediğiniz performans yoksa nihai performans kodunu bulun.

Size önerilerimi yazayım.
- İlk olarak PSU ve İşlemci fanını değiştirin. Kule tipi bir fan ya da sıvı soğutmaya geçin. PSU için geleceğe yönelik 800W ve üzeri bir rakam düşünebilirsiniz. İşlemci soğutmasını daha kaliteli yaptığınızda termal kısıtlamaları da engelleyeceksiniz. Değişimi yaparken kaliteli bir macun kullanmayı da ihmal etmeyin. İşlemci soğutmaya servet ödemenize gerek yok. Sıvı soğutmada kaliteli 240mm ya da kule tipinde Dark x120 işinizi fazlasıyla görür.

- RAM yükseltmesi acil değil. İkinci sıraya ekran kartını ekleyin. 3060Ti ya da 4060Ti düşünebilirsiniz.

- SSD yükseltmesine gerek yok. Zaten sisteminizde SSD var.

- Kasanız mesh olmasa da yine de emme yapan 3 fan var. Yeterli serinliği sağlayacaktır.

Size önerilerimi yazayım.
- İlk olarak PSU ve işlemci fanını değiştirin. Kule tipi bir fan ya da sıvı soğutmaya geçin. PSU için geleceğe yönelik 800W ve üzeri bir rakam düşünebilirsiniz. İşlemci soğutmasını daha kaliteli yaptığınızda termal kısıtlamaları da engelleyeceksiniz. Değişimi yaparken kaliteli bir macun kullanmayı da ihmal etmeyin. İşlemci soğutmaya servet ödemenize gerek yok. Sıvı soğutmada kaliteli 240mm ya da kule tipinde Dark X120 işinizi fazlasıyla görür.

- RAM yükseltmesi acil değil. İkinci sıraya ekran kartını ekleyin. 3060 Ti'ya da 4060 Ti düşünebilirsiniz.

- SSD yükseltmesine gerek yok. Zaten sisteminizde SSD var.

- Kasanız mesh olmasa da yine de emme yapan 3 fan var. Yeterli serinliği sağlayacaktır.

Bende buraya yazmadan aklımdaki o idi PSU da değişim yapmak aklımda yok idi yardımcı oldunuz. Sıvı soğutmayı işlemcimi yükseltip alsam iyi olur mu sizce yoksa sıvı soğutma daha sonra ekran kartını değiştireyim ileriki zamanlarda işlemciyi değiştireyim sizce hangisi daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı