RTX 3060 sistemde monitör gidip geliyor

fizikhakimi

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
ASUS Geforce RTX 3060
Anakart
B660M K 4
İşlemci
i5 12400f
Yaklaşık 2.5 senedir kullandığım ASUS 3060, i5 12400F, 16 GB RAM, 2 adet 500GB × 500GB M.2 SSD, sistemim var. 2-3 aydır monitörümle (VGA'dan HDMI dönüştürücü ile 3060a bağlı) arada ekran bir gidip geliyordu, çok umursamadım. Fakat son 1 haftadır bilgisayarı açtıktan sonra normal şekilde çalışırken bir anda ekran kartı fanlarını som hızda döndürmeye başlıyor ve monitörde görüntü gidiyor. Ve sonrasında eğer yeniden başlatırsam kasanın üzerindeki kırmızı nokta ışık 2 saniyede bir yanıp 2 saniyede bir sönüyor. Yani sorunun ekran kartının ısınıp kendini kapatmasıyla ilgili mi anlayamadım. Vatan Bilgisayar'a götürdük ve HDMI girişli monitörde çalıştı, yeni monitör aldık fakat yine bir süre çalıştı ve ekran kartı tekrar fanı yükseltti görüntü gitti, aç kapat yapınca (kasa üzerindeki tuştan) yine aynı şekilde kırmızı ışık 2sn de bir yandı söndü ama bilgisayarın her donamının ışığı yanıyor ve çalışıyor görünüşe göre. Yardımcı olursanız sevinirim. RAM'leri tek tek çıkarıp, SSD'leri tek tek farklı farklı çıkarıp tekrar çalıştırıp denedik.

2, 5 sene boyunca bakım yapmadıysan, soğutma problemi yüzünden ani sıcaklık artışı olabilir. MSI Afterburner ile sıcaklıkları sürekli kontrol et, aniden sıcaklık artışı olursa (örneğin 60 dereceden saniyeler içinde 95 dereceye çıkma gibi) soğutmada bir problem vardır. Örneğin termal macun kurumuş olabilir.

2, 5 sene boyunca bakım yapmadıysan, soğutma problemi yüzünden ani sıcaklık artışı olabilir. MSI Afterburner ile sıcaklıkları sürekli kontrol et, aniden sıcaklık artışı olursa (örneğin 60 dereceden saniyeler içinde 95 dereceye çıkma gibi) soğutmada bir problem vardır. Örneğin termal macun kurumuş olabilir.
Bir kaç ayda bir ekran kartı vs olsun çıkarıp temizliyorum ve hani geçen hafta Cuma günü yapmıştım en son fakat dediğiniz gibi termal macunu değiştirmemiştik. Bir de ekranı bazen hiç açamadığım için sıcaklık kontrolü de yapamıyorum maalesef.

Birkaç ayda bir ekran kartı vs olsun çıkarıp temizliyorum ve hani geçen hafta cuma günü yapmıştım en son fakat dediğiniz gibi termal macunu değiştirmemiştik. Bir de ekranı bazen hiç açamadığım için sıcaklık kontrolü de yapamıyorum maalesef.

Hocam termal macun kalmamıştır şimdiye kadar acil değişin Noctua NT H1 alın Amazon'dan ikisini de yenileyin.

Hocam termal macun kalmamıştır şimdiye kadar acil değişin Noctua NT H1 alın Amazon'dan ikisini de yenileyin.
Ya ama görüntü neden gidiyor, bugün öğlen oyuna girdiğimde bir sorun yoktu ekran kartı fanlarını %70te çalıştırdım, daha demin tekrar oyuna girdim ve fanları tekrar fulledi ve görüntü gitti. Kafayı yiyeceğim yani bulamıyorum neden olduğun. Önceden de böyle bağırıyordu fakat görüntüde sorun olmuyordu. Niye şimdi olmaya başladı.

Ya ama görüntü neden gidiyor, bugün öğlen oyuna girdiğimde bir sorun yoktu ekran kartı fanlarını %70'te çalıştırdım, daha demin tekrar oyuna girdim ve fanları tekrar fulledi ve görüntü gitti. Kafayı yiyeceğim yani bulamıyorum neden olduğun. Önceden de böyle bağırıyordu fakat görüntüde sorun olmuyordu. Niye şimdi olmaya başladı.

Hocam tamirciye bir gösterin derim ısıdan değil diyorsan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı