RTX 3060 sistemde sürekli mavi ekran hatası

Asmodier

Kilopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1VxtlUA7rR45UB5w0yhlVbOHfNrA2YlKI/view?usp=sharing
RAM
Corsair 2x8GB Vengeance Lpx 3200mhz CL16 DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
Samsung 500GB 980 Evo NVMe Okuma 3100MB-Yazma 2600
Ekran kartı
Gainward Geforce RTX 3060 Ghost 12GB GDDR6 192 Bit
Anakart
Asus Prime B450M-K II 4400mhz(OC) M.2 AM4 mATX Ana
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500 4.20 Ghz 6 Çekirdek 19MB AM4 7nm
Selamlar, Windows 11 kullanıyorum ve bu gece durduk yere sürekli mavi ekran döngüsünde kaldım. Forumda gezinip bazı çözümleri windebugger ile inceledikten sonra uyguladım (DDU ile ekran kartı kaldırma gibi...) Ancak sorunumu çözmedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi sosyaller.

Minidump dosyam ektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Tüm harici aygıtları çıkartın.
  2. Güvenli modda yeniden başlatın.
  3. Son yüklediğiniz yazılımı kaldırın.
  4. BIOS güncellemesi yapın.
  5. SFC taraması yapın.
  6. RAM'leri kontrol edin.
  7. Windows'u yeniden yükleyin.
  8. Sürücüleri güncelleyin.

Buradan AMD Auto-detect yazılımını indirip tümünü kurun.

Selam, güvenli modda başlattığımda yine bir süre idare ediyor ancak yüklemeye süre kalmadan mavi ekran yiyebiliyorum. Yine de deneyeceğim. (ayrıca ben buradan daha önce işlemci için chipseti indirmiştim zaten. Ben kendimce RAM'lerden şüphe ediyorum. (Memory adress hatası gördüm minidumplardan anladığım kadarıyla. Uzman değilim ama yazılımcı olduğum için böyle bir sonuca vardım.) Umarım şüphem doğru çıkmaz çünkü bana masraf çıkartmış olur. Birazdan eve döndüğümde de sizin cevabınızı görmeden önce RAM testi yapacaktım. Diyelim AMD Auto-detect iş yapmadı ne önerirsiniz?

1. Tüm harici aygıtları çıkartın.
  2. Güvenli modda yeniden başlatın.
  3. Son yüklediğiniz yazılımı kaldırın.
  4. BIOS güncellemesi yapın.
  5. SFC taraması yapın.
  6. RAM'leri kontrol edin.
  7. Windows'u yeniden yükleyin.
  8. Sürücüleri güncelleyin.

Selamlar, eve döner dönmez uygulayacağım adımları ancak.
1.SFC taraması yaptım.
2.son yüklediğim tek yazılım Kaspersky VPN.(kaldıracağım)
3. sanırım BIOS'um güncel ama yine de bir kontrol edeceğim.
4. güvenli modda bile uzun süre dayanamadan bilgisayar mavi ekran atabiliyor.

BIOS'ta D.O.C.P kapatıp yapın:

BIOS'ta D.O.C.p kapatıp yapın:

Hocam selamlar, test sonucunda hiç hata bulamadı (D.O.C.P kapalı). Ardından yazılımdan çıkarken restartı seçtim arayüzden. Şimdi de ekrana görüntü gelmiyor boot atarken ASUS logosunu bile görmüyorum. @turko35408

Son düzenleme:
@Asmodier BIOS sıfırlama deneyin.

@Asmodier BIOS sıfırlama deneyin.

Şuana kadar denediklerim.
1- Bios Pilini söküp 5 dakika bekledikten sonra takmak.
2- Ramleri çıkartmak, slotları değiştirmek, tek Ram ile boot denemek.
3- Gpu farklı portları kullanarak monitöre görüntü vermeyi denemek.

Bazı yabancı forumlarda araştırdığımda bu sorunu yaşayıp çözüm bulabilen neredeyse görmedim. Birisi parçaların birinin arızalı olduğunu düşünerek tek tek deneme yanılma yapmış. En son GPU'sunu arkadaşının bilgisayarında deneyip kendi pcsine geri takınca kendiliğinden düzelmiş sorun. Benim ya PSU bozuldu ya da milyonda bir denk gelen memtest86 sorunu bende patlak verdi...
@turko35408

Ya da RAM'ler zaten sorunluydu, test sırasında tam bozuldu.
Yani bence RAM'lerde problem olsaydı illaha hata verirdi. 48/48 (%100) pass verdi çünkü. Bugün bir baktırıcam. Tek tek bütün parçalarımı bir test ettireyim. Boot gelir ve problem yaşamazsam en son SSD disk testi ve USB Windows 11 onarımı kullanırım. Onda da düzelmezse kafayı yedirir bana. Bir mavi ekran nelere sebep oldu ya...

Selamlar, konuyu aynı problem için inceleyen birisi olursa diye güncelliyorum. Memtest86 biosumu sildi. Evet şaka yapmıyorum baya sildi. Ekran kartı ve ramler farklı parçalar ile değiştirildiği halde boot alamadım ve en son bios olduğuna karar verdim. Şimdi bios attırmak için kasayı onarıma verdim. Milyonda bir de olsa yaşanıyor demek ki.
Anakartım: Asus Prime B450M-K II 4400mhz(OC) M.2 AM4 mATX
memtest yapacakların dikkatine!

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı