RTX 3060 sistemde TLOU2 darboğaz oluyor

Cray12a

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400F RTX 3060 12 GB 16 GB RAM 512 GB SSD
Arkadaşlar TLOU2'yi indirdim ve ekran kartının %21'i filan kullanılıyor, bu yüzden düşük FPS alıyorum. Bir de oyunda pikselleşme dokularda filan çok fazla oluyor, bilen var mı?

Dokuları düzelttim, DLSS kalite filan aldım da abi darboğaz çok var. Nasıl düzeltebilirim?

Pikselleşme de şöyle;

Pikselleşme değil de, sharpen atılmış gibi.

The Last of Us™ Part II Remastered Screenshot 2025.04.04 - 10.50.38.54.png

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 12400F ile ASUS Dual RTX 3060 darboğaz yapmaması lazım çünkü bu orta seviyedeki ekran kartları ile uyumludur. Örnek: 3060-ARC A750-3060 Ti-RX 6650 XT-6600 XT ile darboğaz yapmayan bir işlemci senin sorunun monitörün ile modelini bir atar mısın çünkü bende monitör uyumsuzluğundan dolayı monitör değiştirdim 2 gün önce bazen ne kadar popüler bir ekran kartı firması olsa bile NVIDIA yapabiliyor bazı monitörler ile uyumsuz olabiliyor modelini at bir bakayım. Büyükk ihtimal Excalibur monitör kullanıyorsun. Çünkü bende 2 gün önce onu kullanıyordum ve Arc A750 ile uyumsuzdu CS 2 de 60 FPS alıyordum şimdi MSI aldım FPS 350-290 arası. Bir de aynı senin gibi kenarlar sharpen atılmış gibiydi.

Son düzenleme:
İşlemci kullanımını görmeden nasıl darboğaz olduğunu anlayabiliyorsun ki? Eğer 12400F kullanıyorsan darboğaz olmuyor oyun kaynaklı bir sorundur. Bir tık ağır oyun TLOU2.

Hocam bu işte bi iş var düzelttim fakat sanırım miner filan yedim görev yöneticisinde %21 gözüküyor fakat MSI'da %99 gözüküyor.

i5 12400F ile ASUS Dual RTX 3060 darboğaz yapmaması lazım çünkü bu orta seviyedeki ekran kartları ile uyumludur. Örnek: 3060-ARC A750-3060 Ti-RX 6650 XT-6600 XT ile darboğaz yapmayan bir işlemci senin sorunun monitörün ile modelini bir atar mısın çünkü bende monitör uyumsuzluğundan dolayı monitör değiştirdim 2 gün önce bazen ne kadar popüler bir ekran kartı firması olsa bile NVIDIA yapabiliyor bazı monitörler ile uyumsuz olabiliyor modelini at bir bakayım. Büyükk ihtimal Excalibur monitör kullanıyorsun. Çünkü bende 2 gün önce onu kullanıyordum ve Arc A750 ile uyumsuzdu CS 2 de 60 FPS alıyordum şimdi MSI aldım FPS 350-290 arası. Bir de aynı senin gibi kenarlar sharpen atılmış gibiydi.
Asus Tuf Kullanıyorum.

Hocam bu işte bir iş var düzelttim fakat sanırım miner filan yedim görev yöneticisinde %21 gözüküyor fakat MSI'da %99 gözüküyor.

Alt Tab atıp bakmayacaksın. Oyun içerisinde Afterburner gibi değerleri gösteren bir uygulamayla bakacaksın. Alt Tab attığında değerleri tabii ki doğru şekilde görmeyeceksin. Darboğazlık bir şey yok. 12400F kim, 3060 kim. 12400F bu kartı besleyemiyecekse zaten para verilmesi israf olurdu.

Alt Tab atıp bakmayacaksın. Oyun içerisinde Afterburner gibi değerleri gösteren bir uygulamayla bakacaksın. Alt Tab attığında değerleri tabii ki doğru şekilde görmeyeceksin. Darboğazlık bir şey yok. 12400F kim, 3060 kim. 12400F bu kartı besleyemiyecekse zaten para verilmesi israf olurdu.

Yan ekranda var Görev Yöneticisi, orada gene de 20 gözüküyor.

Hocam Görev Yöneticisi'nden bakmayın diyorum. Afterburner'da oyun içinde ne gösteriyorsa değerlerinizdir. Darboğazlık bir şey yok. 12400F o GPU'yu haliyle besleyecektir diyorum.
Piksel olayı neden?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı