İki seçenekten birisini yap. Bütçeni ayarlayınca kasayı komple sat, üstüne ekleme yapıp AM5 sistem al ya da indirimleri takip edip, parça parça AM5 sistem toplayıp 3060'ı tak; diğer parçaları satıp devam et, ileride ekran kartını güncellersin.
3060, 5500 ikilisi günümüzdeki birçok oyuna yeterli olur. Bence yükseltme yapmaya gerek yok. Onun yerine oyuncu koltuğu, fare, kulaklık, klavye gibi eksiklikleriniz varsa o eksikliklerinizi gidermeniz daha mantıklı olacaktır.
Bence 3060'ı sat 3060 ti al. Yapabileceğin en iyi yükseltme o olur. Daha iyi kart arıyorsan 3070 alabilirsin (4060 ti'den bile güçlü) Amd geçmeni tavsiye etmem, evet fiyat performans olarak iyiler ancak 1080p gaming için kötü kalite veriyor hikayeli oyunlarda.
Ekran kartı satıp yükselt desem işlemci değişimi şart. İşlemci yükselt desem DDR4 ve 3060 düşününce pek bir fark olmayacak. Zaten o anakarta yükseltme yapmak mantıklı gelmiyor. Benim de benzer sistemim vardı. Satıp DDR5'e geçtim. Bu sistemi satıp üzerine biraz ekleyip DDR5 7500F 4060 Ti sistem almanı tavsiye ederim. RAM 16 GB tek parça alırsın. İleride 2. yi alıp 32 yaparsın. 7500F şu an piyasada bulunan neredeyse tüm kartları besleyebilecek düzeyde. Yok beklerim dersen 9600 5060 kombinasyonuda cazip olabilir.
3060, 5500 ikilisi günümüzdeki birçok oyuna yeterli olur. Bence yükseltme yapmaya gerek yok. Onun yerine oyuncu koltuğu, fare, kulaklık, klavye gibi eksiklikleriniz varsa o eksikliklerinizi gidermeniz daha mantıklı olacaktır.
Stalker 2 oynarken bayağı bir sıkıntı yaşadım da ondan Medium-Low ayarlarda anca oynayabiliyorum ama oyunun optimizasyonuyla ilgili sorunları vardır herhalde.