RTX 3060 Ti için AMD işlemci ve 750W yarı modüler PSU önerisi


İleride daha yüksek güç gereksimine sahip bir ekran kartına geçmeyi düşünüyorsanız.


Mesajınız beğenilmedi diye aynı şekilde karşılık vermeniz ilginç. CX750F o paraları hakeden bir PSU değil, ikinci önerdiğiniz RM750'den daha ucuza RM750x mevcut;


Ama 500 TL atına NZXT C750 de var ve zaten önerilmiş.

Bu arada önermiş olmak için öneride bulunmakta bir sıkıntı yok, devam edebilirsiniz.
 
Mesajınız beğenilmedi diye aynı şekilde karşılık vermeniz ilginç. CX750F o paraları hak eden bir PSU değil, ikinci önerdiğiniz RM750'den daha ucuza RM750X mevcut;

Sana göre haketmez, bana göre eder. Herkesin kendi görüşü. RM750 ve RM750X arasında çok önemli bir fark yok. Zaten ikisi de tier listte aynı kategoride yeralıyor. Bende senin gibi tavsiyemi belirttim sadece konu sahibi arkadaşa yardım için. Yoksa sadece bir şeyler yazmak için değil.
 
Sana göre hak etmez, bana göre eder. Herkesin kendi görüşü.

Her şeye görece katmanın alemi yok. Ortada tarafsız incelemeler mevcut biraz elektronik bilginiz varsa ve piyasa fiyatlarını da takip ediyorsanız çok da farklı sonuçlara ulaşmazsınız.

RM750 ve RM750X arasında çok önemli bir fark yok. Zaten ikisi de tier listte aynı kategoride yer alıyor.

RM750 modelinde bulk kapasitörü Su'scon marka düşük kaliteli ve RMx'e göre düşük kapasiteli, RMx'de ise Nichicon marka birinci sınıf kapasitör kullanılmakta ki bu sebeple RMx modelinde hold up zamanı çok daha uzun, ikinci tarafta da yine RMx modelinde bütün kapasitörler Nippon Chemicon iken RM'de Elite ve Su'scon kullanılmış. Fan yönünden yine RMx daha kaliteli. Ayrıca, RMx modeli; ani akım, geçici yanıt ve ripple konularında RM serisinden daha iyi. RMx daha ucuzken, nispeten daha düşük kalitede bir modele sadece "tier list" üzerinde aynı seviyede diye fazla para vermenin pek de bir manası yok.

Yine de siz sadece "tier list"lere bakarak PSU önermeye devam edin. Sonuçta mevzu, sana göre ya da bana göre deyince halloluyor.
 
Senin anlattığın bu teknik zımbırtılar o kadar önemli olsaydı, bu fiyata çok yansırdı. Fakat abarttığın kadar büyük bir kalite farkı yok.

 
Son düzenleme:
Senin anlattığın bu teknik zımbırtılar o kadar önemli olsaydı, bu fiyata çok yansırdı. Fakat abarttığın kadar büyük bir kalite farkı yok.

Teknik zımbırtı diyerek kestirip atmanız konu ile olan ilişkinizi açığa seriyor zaten ve ortada bir abartı yok. Sadece ikili kıyas mevcut ve fiyatlara da yansıyor zaten;

RM750 kendi sitesinde 124.99 Dolar iken;


RM750x 134.99 Dolar.


Ayrıca, Corsair güç kaynağı modellerinin hiyerarşisinde de RMx modeli RM'den daha kalitelidir.
 
Ben gerek fiyat, gerekse kalite yönünden hala önemli bir fark göremiyorum ve attığım karşılaştırmayı yeniden okuyun isterseniz çünkü inceleyenlerde önemli bir fark görememiş.
 
Sana göre haketmez, bana göre eder. Herkesin kendi görüşü.
RGB fan falan onermiyoruz, PSU'larda gorece veya gorus degil incelemeler ve karsilastirmalar vardir.

Ayni tier diye ayni kalite olmuyor zaten, bunca platform kapasitor serisi vs bosa var o zaman zaten.

Senin anlattığın bu teknik zımbırtılar o kadar önemli olsaydı, bu fiyata çok yansırdı. Fakat abarttığın kadar büyük bir kalite farkı yok.

Yansiyor, RM-X unitelerin diger rakiplerinden daha pahali olmasinin sebebi cogu seyi rakiplerinden iyi yapmasi.

Normalde o segmentte ornegin cogu PSU HDB veya FDB rulman yapili fan kullaniyorsa RM-X 2021 magnetic levitation kullaniyor. Daha pahali bir rulman ve fiyata da yansiyor guzelinden. Bu en basit diyebilecegimiz orneklerden.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı