Çözüldü RTX 3060 Ti Ryzen 7 5600X sistem ilk açılışta donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Casaint

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair 16GB + 16GB 3400MHz
SSD veya HDD modeli
KINGSTON SFYRD2000G
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3060 Ti
Anakart
ROG STRIX B550-F GAMING
İşlemci
Ryzen 7 5600x
Dual boot kullanıyorum Windows ve Zorin OS (Ubuntu), Dual Boot'a geçeli 1 sene oldu iki işletim sisteminde de aynı sorun oluyor. Geçmeden önce de böyle bir sorun vardı sonra geçince sorun düzeldi ancak 1 ay önce yine başladı. Bu sefer ilk açılışta donuyor. Geçen, donduktan sonra direk restart attım ve sıcaklıklara baktım normaldi. Ama dün ilk açılışta donmadı, Blender'da bir şeyler modelliyordum ağır bir şey değildi PC'yi ısındıracak bir şey de değildi ama gene dondu. Neyse ne olduğunu detaylı anlatayım şimdi ekran donuyor mouse falan hiçbir şey kullanamıyorum ama ses var sonra restart atıyorum PC'ye düzeliyor. Memtest yaptım, stres testi yaptım değerler normal ama gene sık sık donuyor. Driverları sildim gene yükledim olmadı. Teknik servise verecek zamanım da yok.
Hiçbir parça overclocklu değil.

Çözüm
Test ettim SSD'yi simdi yazma/okuma1.5 - 2.5k arasi degisiyor. Biraz AI'a sordum SSD PCIe 4.0 yerine 3.0'a takilmis dedi oyle olunca daha okuma yazma hizinin yarisini alabiliyormusum. Onun disinda %2 yipranma olmus SSD'de.

kafayı yicem video izliyodum bi anda çoktu hersek isimleri falan kare kare oldu sonra kapatıp açtım ssdyi gormuyo

Bilgisayarciya goturdum SSD'ye sivi kacmis şu an sorunsuz calisiyor.
Dual boot kullanıyorum Windows ve Zorin OS (Ubuntu), Dual Boot'a geçeli 1 sene oldu iki işletim sisteminde de aynı sorun oluyor. Geçmeden önce de böyle bir sorun vardı sonra geçince sorun düzeldi ancak 1 ay önce yine başladı. Bu sefer ilk açılışta donuyor. Geçen, donduktan sonra direk restart attım ve sıcaklıklara baktım normaldi. Ama dün ilk açılışta donmadı, Blender'da bir şeyler modelliyordum ağır bir şey değildi PC'yi ısındıracak bir şey de değildi ama gene dondu. Neyse ne olduğunu detaylı anlatayım şimdi ekran donuyor mouse falan hiçbir şey kullanamıyorum ama ses var sonra restart atıyorum PC'ye düzeliyor. Memtest yaptım, stres testi yaptım değerler normal ama gene sık sık donuyor. Driverları sildim gene yükledim olmadı. Teknik servise verecek zamanım da yok.
Hiçbir parça overclocklu değil.

SSD'yi kontrol ettiniz mi? SSD'de bir problem olabilir.

SSD'yi kontrol ettiniz mi? SSD'de bir problem olabilir.

SSD'ye sadece BIOS'taki testi yaptim sorun cikmadi. Windowsda da belirli komutlarla test etmistim saglikli gosteriyordu SSD'yi. Simdi bakim yapacağım PC'ye, onerdiginiz SSD test uygulamasi falan varsa yazarsaniz bakabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'ye sadece BIOS da ki testi yaptim sorun cikmadi. Windowsda da belirli komutlarla test etmistim saglikli gosteriyordu SSD'yi. Simdi bakim yapacağım PC'ye, onerdiginiz SSD test uygulamasi falan varsa yazarsaniz bakabilirim.

Kingston A400 SSD'm vardı. Donma olmasa da takılmalar yaşıyordum. Testlerde sağlıklı görünüyordu. Ama iş yazma testine gelince bir düşük bir yüksek çıktı veriyordu. Değiştirdim sorun çözüldü.

Test ettim SSD'yi simdi yazma/okuma1.5 - 2.5k arasi degisiyor. Biraz AI'a sordum SSD PCIe 4.0 yerine 3.0'a takilmis dedi oyle olunca daha okuma yazma hizinin yarisini alabiliyormusum. Onun disinda %2 yipranma olmus SSD'de.

kafayı yicem video izliyodum bi anda çoktu hersek isimleri falan kare kare oldu sonra kapatıp açtım ssdyi gormuyo

Bilgisayarciya goturdum SSD'ye sivi kacmis şu an sorunsuz calisiyor.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı