RTX 3060 Ti sistem kapanıyor ve fanlar full çalışıyor

Sgumby

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Gskill 16GB DDR4 3200MHz CL16 1.35V RAM
SSD veya HDD modeli
WD 500GB Blue SN570 NVME
Ekran kartı
Asus Geforce Dual RTX 3060 Ti
Anakart
ASUS PRİME H610M-D DDR4 3200MHz
İşlemci
Intel i5 12400F 12 nesil 2.50GHz
Oyunda iken PC kapanıp fanları fulluyor. PC 2 yıllık 4-5 kere oldu bu olay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda iken PC kapanıp fanları fulluyor. PC 2 yıllık 4-5 kere oldu bu olay.
Merhaba, aktif bakımlarını yaptırıyor musunuz? Muhtemelen bilgisayarınız toz'dan kirden veya yenilenmemiş termal macun'dan dolayı kapanıyor olabilir. Bir bilgisayarcıya götürüp bakım yaptırmalısınız.

2 gün önce temizleyip macununu yeniledim ama 2 kez daha yaşandı kapanma olayı, sıcaktandır belki diye test yaptim cpu 82 gpu 75 gördü max.
Bu testlerde pc kapanmadi tabi sadece oyunlarda kapaniyor

2 gün önce temizleyip macununu yeniledim ama 2 kez daha yaşandı kapanma olayı, sıcaktandır belki diye test yaptim cpu 82 gpu 75 gördü max.
Bu testlerde pc kapanmadi tabi sadece oyunlarda kapaniyor
Memtst86 ve Windows bellek tanımla ile RAM'lerini kontrol et olmazsa Format'a başvur hala devam ederse çok bir fikrim yok.

Sistem kapanip fanlarin full calismasini daha detayli yazabilir misiniz?

Hangisi olabilir?

• Sistem kapaniyor ve no signal yok, fanlar full calisiyor.
  • Sistem kapaniyor ve no signal yok, kapanmadan once fanlar full calisiyor.
  • Sistem no signal veriyor, ama fanlar full calisiyor ve goruntu yok ama kasa calisiyor gibi, ornegin ekran kartinin fanı, CPU fanı da calisiyor.
Farkli bir ekran karti varsa takıp denemenizi oneririm. OCCT ile % secip 100 yazip VRAM test 30 dakika ve 3D Adaptive test 30 dakika, Power secip AVX2 secip 30 dakika test. Bunlarda bu hata meydana gelmezse, memtest86'yi deneyin. Tabii bunlar once farkli bir ekran karti varsa onu takip denemek mantikli olabilir.

Son düzenleme:
Sistem tam kapanmiyor aslinda oyun seslerini hala duyuyorum bütün fanlar çalışıyor görüntü gidiyor. Farklı bir ekran kartı ile test mümkün değil ama testleri gün içinde yapıp sonuçları paylaşırım

No signal veriyor mu yoksa no signal yazmadan siyah bos ekran mi? Bu sorun cok yuksek ihtimal ekran karti ile alakali.

Siyah boş ekran.

Belki de monitorun modeli ile alakali olabilir. No signal vermiyorsa da goruntuyu kestigini dusunuyorum ekran kartinin.

• Overclock yapildi mi ekran kartina?
  • Surucu siliniyor mu?
  • Aygit Yoneticisi'nde Kod 43 hatasi cikiyor mu ekran kartinda?

Overclock yapılmadı. Sürücü ve kod 43 hatasına eve geldiğim zaman bakabilirim ancak

sürücü silinmiyor kod 43 hatasıda yok, vram testinde sıkıntı çıkmadı ama 3d adaptive testte pc kapandı gpu fanları full hızda çalışmaya başladı sonuçlar şu şekilde

dk 6 da kapandı pc

power avx2 testi içinde sonuçlar.cpu 100dereceyi gördüğü için durdurdum

ekstradan furmark denedim dk 4 gibi yine aynı durum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…