RTX 3060 Ti sistemde ekrana yeşil çizgiler geliyor

mert341903

Kilopat
Katılım
27 Ağustos 2014
Mesajlar
112
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Casper bir bilgisayar aldım, hazır kurulu kasa. FreeDOS olduğu için SSD takarak direkt kullanmak istedim. Ancak sistemi çalıştırdığımda açılmaya çalışırken bu şekilde siyah ekran üzerine yeşil noktalar belirdi.

1614439008721.png


Bunun üzerine hiçbir şey yapmadan bekledim ve sistem açıldı. Açıldığında ise.

1614439106537.png

1614440343688.png


Buradaki gibi enine uzun yeşil çizgilerin oluştuğunu gördüm. Driver kaynaklı olabileceğini düşünüp driverini kurmaya çalıştığımda ise yüklemenin ortalarında bilgisayarın kendini kapatması ile karşılaştım maalesef.

2-3 kez daha denedikten sonra normal olarak açıldı fakat bu kez de ekran kartı kullanımıyla alakalı herhangi bir işlem yaptığımda (MSI burner ile ekran kartının değerlerine bakmak istediğimde, deneme amaçlı bir oyuna girmeye çalıştığımda) bilgisayar yine kendini kapattı her defasında. Bu arada bilgisayar açılırken çok kısa bir süre ekran kartı fanları çalışıp daha sonrasında tamamen duruyor.Kart ısınmadığı için fanlar dönmüyor olabilir elbette. Kartın üzerinde yazan Gigabyte yazısının ışığı bilgisayar açıkken hep yanıyor.

İki farklı sistemde ekran kartını test ettim, benzer yeşil noktalar ve çizgiler ile karşılaştım. Bir sistemde ekran kartından görüntü çıkışı almama rağmen ekran kartını hiçbir şekilde görmedi.

Ekran kartı 3060 Ti Gigabyte Vision OC.

Sistemi sıfır olarak aldım pazartesiye değişim talebi edeceğim aslında ama yanlış yaptığım ya da atladığım bir şey varsa diye konu açmak istedim. Kart arızalıysa direk göndermek elbette en iyisi olacaktır.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
@KARTAL bios ekranıda benzer şekilde onun içinde bir fotoğraf ekledim hocam. Kabloları bir çok kez kontrol ettim herhangi bir sorun görünmüyor. Farklı monitörde deneme imkanım olmadı ancak monitörde hata mevcut değil başka bir ekran kartı ile mevcut monitörü kullanıyorum şuan herhangi bir sorun yok hocam.

@shocktroop Hayır hocam bir oc işlemi gerçekleştirmedim

@MOUNTAINCAT Başka bir ekran kartı var onu denediğimde(Şuan o şekilde yazıyorum) herhangi bir sorun yok oyun vs oynayabiliyorum
 
@KARTAL BIOS ekranıda benzer şekilde onun içinde bir fotoğraf ekledim hocam. Kabloları birçok kez kontrol ettim herhangi bir sorun görünmüyor. Farklı monitörde deneme imkanım olmadı ancak monitörde hata mevcut değil başka bir ekran kartı ile mevcut monitörü kullanıyorum şu an herhangi bir sorun yok hocam.

@shocktroop hayır hocam bir OC işlemi gerçekleştirmedim.

@MOUNTAINCAT başka bir ekran kartı var onu denediğimde(şu an o şekilde yazıyorum) herhangi bir sorun yok oyun vs oynayabiliyorum.

Hocam o zaman ekran kartında sorun var iade edebilirseniz iade edin.
 
Bu arada eklemeyi unutmuşum Ekran kartı arkadasındaki vidaların üzerinde herhangi bir güvenlik etiketi bulunmuyor acaba daha önce arızalanmış bir ürünü mü takıp gönderdiler?

Cevaplar için çok teşekkür ederim direk değişim talep edeceğim
 

Geri
Yukarı