RTX 3060 Ti sistemde ekrana yeşil çizgiler geliyor

mert341903

Kilopat
Katılım
27 Ağustos 2014
Mesajlar
111
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Casper bir bilgisayar aldım, hazır kurulu kasa. FreeDOS olduğu için SSD takarak direkt kullanmak istedim. Ancak sistemi çalıştırdığımda açılmaya çalışırken bu şekilde siyah ekran üzerine yeşil noktalar belirdi.

1614439008721.png


Bunun üzerine hiçbir şey yapmadan bekledim ve sistem açıldı. Açıldığında ise.

1614439106537.png

1614440343688.png


Buradaki gibi enine uzun yeşil çizgilerin oluştuğunu gördüm. Driver kaynaklı olabileceğini düşünüp driverini kurmaya çalıştığımda ise yüklemenin ortalarında bilgisayarın kendini kapatması ile karşılaştım maalesef.

2-3 kez daha denedikten sonra normal olarak açıldı fakat bu kez de ekran kartı kullanımıyla alakalı herhangi bir işlem yaptığımda (MSI burner ile ekran kartının değerlerine bakmak istediğimde, deneme amaçlı bir oyuna girmeye çalıştığımda) bilgisayar yine kendini kapattı her defasında. Bu arada bilgisayar açılırken çok kısa bir süre ekran kartı fanları çalışıp daha sonrasında tamamen duruyor.Kart ısınmadığı için fanlar dönmüyor olabilir elbette. Kartın üzerinde yazan Gigabyte yazısının ışığı bilgisayar açıkken hep yanıyor.

İki farklı sistemde ekran kartını test ettim, benzer yeşil noktalar ve çizgiler ile karşılaştım. Bir sistemde ekran kartından görüntü çıkışı almama rağmen ekran kartını hiçbir şekilde görmedi.

Ekran kartı 3060 Ti Gigabyte Vision OC.

Sistemi sıfır olarak aldım pazartesiye değişim talebi edeceğim aslında ama yanlış yaptığım ya da atladığım bir şey varsa diye konu açmak istedim. Kart arızalıysa direk göndermek elbette en iyisi olacaktır.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Bu arada eklemeyi unutmuşum Ekran kartı arkadasındaki vidaların üzerinde herhangi bir güvenlik etiketi bulunmuyor acaba daha önce arızalanmış bir ürünü mü takıp gönderdiler?

Cevaplar için çok teşekkür ederim direk değişim talep edeceğim

Mümkün böyle bir durum. Ama daha yeni çıktı bu kart. Nasıl bir anda böyle sorun oluştu da size böylesi denk geldi anlamadım.
 
Ha tamam ben ikisininde aynı anda çıktığını sandım. O zaman daha da olası bir durum bu. İade olan bir ürün olabilir. Veya kalite kontrolü yapılmamış olabilir. Hani alır almaz direkt olarak artifact oluşuyorsa kartın kendisi ölü demektir. Artifact genel olarak yanlış overclock sonucu oluşur veya çok aşırı ısı sonucu oluşan bir hatadır. Siz bir işlem yapmamışsınız sadece açmış kullanmaya başlayacaktınız ama bu sorunu gördünüz. O yüzden direkt olarak servise gönderin. Stok sorunu var ise, iade alın.
 
Kart çıkalı 3-4 ay oldu ya da olmadı böyle bir hata karşılaşmanız üzücü. Muhtemelen iade-değişim talebiniz onay görecektir. Para iade şu dönemde kesinlikle uzak duruşması gereken bir çözüm yöntemi. Değişim ise maalesef stok beklemek gerekebilir. Firmaların insiyatifine göre size idarelik ekran kartı verilecektir, bizzat arkadaşımın yaşadığı bir durum. Geçmiş olsun.
 
Bu arızayı garanti ile çözmek mantıklı mı peki hocam? kroniklesen bir sorun mu yani tekrarlar mı çözümlense bile?
Kart çıkalı 3-4 ay oldu ya da olmadı böyle bir hata karşılaşmanız üzücü. Muhtemelen iade-değişim talebiniz onay görecektir. Para iade şu dönemde kesinlikle uzak duruşması gereken bir çözüm yöntemi. Değişim ise maalesef stok beklemek gerekebilir. Firmaların insiyatifine göre size idarelik ekran kartı verilecektir, bizzat arkadaşımın yaşadığı bir durum. Geçmiş olsun.
çok teşekkür ederim hocam sipariş teslim tarihini 10 gün sarkıttılar zaten stoklardan kaynaklı üzerine bir de böyle sorunla karşılaştık malesef
 
@mert341903 Size rast gelen olay tamamen şans işi kronik olduğunu sanmam sonuçta elektronik, lehimlerde problem olmuş olabilir bilgisayarı komple aldığınız için o şekilde servise getirmenizi isteyebilirler garanti politikası nedir onu bir öğrenin, o şekil istemiyorlarsa kart nereden garantiliyse oranın servisine gönderebilseniz daha hızlı çözüm olur.
 
@mert341903 Size rast gelen olay tamamen şans işi kronik olduğunu sanmam sonuçta elektronik lehimlerde problem olmuş olabilir bilgisayarı komple aldığınız için o şekilde servise getirmenizi isteyebilirler garanti politikası nedir onu bir öğrenin, o şekil istemiyorlarsa kart nereden garantiliyse oranın servisine gönderebilseniz daha hızlı çözüm olur.
hocam kapıdan anlasmalı oldukları kuryeler gelip alıyorlar. Garanti süreciyle casper ilgileniyor tamamen. Pazartesi gelişmeleri mutlaka tekrar yazarım
Merhabalar;

Ürün kapımdan teslim alınıp kontrolleri sağlandıktan sonra komple kasa olarak yenisi ile değiştirildi. Hatta ekran kartı modeli de değişmiş. gigabyte 3060ti vision oc vardı. Yeni kasada ise gigabyte 3060ti gaming oc pro mevcut. Daha sonra basına gelen olabilir belki diye sonucu yazmak istedim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı