RTX 3060 vs RX 6600 XT vs RX 6750 XT

Berat Yuca

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Palit RTX 3060 Dual | İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 | Anakart: Asus PRIME B450M-K II | RAM: Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16 | Depolama: Kingston SNV2S/500G 500GB SSD M.2 NVMe 3500/2100 | Kasa: Aigo DarkFlash Leo ATX 650W 80+Bronze
Yeni bir PC alacağım. Ekran kartı RTX 3060, RX 6600 XT veya 6750 XT olacak. AMD'nin FPS'de geçtiğini biliyorum ama nedense herkes RTX alıyor. Onu anlamadım, o yüzden soruyorum. Ekran kartının ömrü olsun performansı olsun, fiyatı olsun, sıkıntı çıkartması olsun, AMD ekran kartlarının artısı eksisi NVIDIA'ya göre olacak şekilde yazar mısınız ve neden herkesin NVIDIA seçtiğini açıklar mısınız?

Kişinin deneyimine göre değişir.

Dpf1iIBW0AAqhv1.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD sürücü konusunda hala sorunlu. Eskisi kadar olmasada sıkıntıları mevcut. Nvidia ise sürücü konusunda daha iyi. RT olarak Nvidia daha iyi çalışıyor. DLSS ve FSR arasında fark yok neredeyse. Bazı oyunlar DLSS destekleyip FSR desteklemiyor. O kısımda nvidia öne geçiyor. Bana göre AMD kartlarının fiyatı dışında hiç bir avantajı yok.

Sadece oyun oynayan bir kişi için AMD ekran kartları şu anda tam bir fiyat/performans konumunda. Saf oyun performansı için RX 6700 XT veya RX 6750 XT satın almak var iken RTX 3060’ı düşünmeyin bile. AMD’ye geçmişte yaşanan sürücü sorunlarından kaynaklı bir önyargı var fakat bu güncel RX 6000 serisi ile birlikte yavaş yavaş kırıldı.

DLSS avantajı var RTX olayını ilk NVIDIA yaptığı için daha çok rağbet görüyor ayrıca evet karşı çıkan olsa da maalesef AMD kullanan bazı kişiler NVIDIA'ya göre daha çok sorun yaşayabiliyor şimdi tartışma yaratmak için demeyeceğim ama AMD ayarları vs biraz daha değişik NVIDIA daha çok al tak başla modun da gibi elbette sorun yaşamayan AMD kullanıcıları da var ama sanırım biraz daha çok deneyim istiyor. O nedenle kendim şahsen 20 FPS fazla vereceğini bilsem de yine de 3060 alırdım. O nedenle sorun yaşar mıyım? Ya da bir sorun olur mu başım ağrır mı? Gibi endişeleri bertaraf etmek isteyenler FPS farkını önemsemeyip tercih yapabiliyor. Yıllar önce ATI zamanı kullanmıştım HD 3850 vardı o zaman sürekli sürücü sorunları ısınma sorunları yaşamıştım. O dönemden sonra bir daha hiç AMD almadım ekran kartı. Ama işlemci de maşallahları var çok iyiler. Umarım artık NVIDIA gibi daha iyi bir seviyeye gelirler çünkü ne olursa olsun sorun yaşamak istemiyor insanlar 9-10-20 bin verip ayarlarla uğraşmak veya Tweak yapmak ya da anlamsız şeyler ile karşılaşmak can sıkıcı. Şu pahalılıkta.

DLSS avantajı var RTX olayını ilk NVIDIA yaptığı için daha çok rağbet görüyor ayrıca evet karşı çıkan olsa da maalesef AMD kullanan bazı kişiler NVIDIA'ya göre daha çok sorun yaşayabiliyor şimdi tartışma yaratmak için demeyeceğim ama AMD ayarları vs biraz daha değişik NVIDIA daha çok al tak başla modun da gibi elbette sorun yaşamayan AMD kullanıcıları da var ama sanırım biraz daha çok deneyim istiyor. O nedenle kendim şahsen 20 FPS fazla vereceğini bilsem de yine de 3060 alırdım. O nedenle sorun yaşar mıyım? Ya da bir sorun olur mu başım ağrır mı? Gibi endişeleri bertaraf etmek isteyenler FPS farkını önemsemeyip tercih yapabiliyor. Yıllar önce ATI zamanı kullanmıltım HD 3850 vardı o zaman sürekli sürücü sorunları ısınma sorunları yaşamıştım. O dönemden sonra bir daha hiç AMD almadım ekran kartı. Ama işlemci de maşallahları var çok iyiler. Umarım artık NVIDIA gibi daha iyi bir seviyeye gelirler çünkü ne olursa olsun sorun yaşamak istemiyor insanlar 9-10-20 bin verip ayarlarla uğraşmak veya Tweak yapmak ya da anlamsız şeyler ile karşılaşmak can sıkıcı. Şu pahalılıkta.
ATI zamanında yaşadığınız sürücü sorununu anlatmanız ve “20 FPS az veriyor olsa bile 3060 al” gibi kelimeler yazıyor olmanız fanboyluktan başka bir şey değil. Ayrıca DLSS'e rakip olarak iyi bir şekilde çalışan AMD'nin FSR ve FSR 2.0 teknolojisi var.

Sürücü sorunu yaşayan kişilerin güncel mimari ile birlikte büyük oranda azaldığını görüyorum, sorun yaşanır ise de iade edilir zaten. NVIDIA ekran kartlarında da sorun yaşayan kişiler var.

Son düzenleme:
ATI zamanında yaşadığınız sürücü sorununu anlatmanız ve “20 FPS az veriyor olsa bile 3060 al” gibi kelimeler yazıyor olmanız fanboyluktan başka bir şey değil. Ayrıca DLSS'e rakip olarak iyi bir şekilde çalışan AMD'nin FSR ve FSR 2.0 teknolojisi var.

Sürücü sorunu yaşayan kişilerin güncel mimari ile birlikte büyük oranda azaldığını görüyorum, sorun yaşanır ise de iade edilir zaten. NVIDIA ekran kartlarında da sorun yaşayan kişiler var.

Yani bu kadar düzgün yazmama rağmen fanboyluk olarak algılamanız garip geldi açıkçası üstelik takım tutmayan biri olarak.
Dediğiniz FSR çok sonra çıktı DLSS çok daha önceden var maalesef bu konuda çok daha geriden geldiler aynı gün çıkmış olsa neyse. Keza ışın izleme de aynı şekilde geç kalındı.
Ayrıca "20 FPS az veriyor olsa bile 3060 al" demedim ben olsam alırdım dedim arada farkı anlamanız açısından birinde karşınızdakine al diye yönlendiriyorsunuz benim dediğim de kendi tercihimden bahsediyorum. Yazdığım yazıyı çarpıtmaya çalışmayın.
Ve sürücü sorunu yaşamam da benim problemim çünkü o dönem o kadar çok problemlerle boğuştum ki bir daha ATI tercih etmedim ve yaptığım NVIDIA tercihlerinin hiçbiri de beni üzmedi. Burada da kendi yorumum var.
Evet her 2 tarafta da sorun yaşayanlar olabilir ama her forumu takip eden biri olarak eğer bir yüzdeye vurur isek sorun yüzdesinin ne kadar fark olduğunu kendiniz de fark edersiniz.

Ben burada oturup NVIDIA övünce cebime 10 dolar girmiyor. Eğer girseydi zaten emin olun fanboy da olurdum öyle bir imkan olsa. Ben ortalama şartlarda geçinen hayat pahalılığı ile mücadele etmeye çalışan biriyim. Bu nedenle eğer 8-10 bin TL verecek isem başım ağrıtmayacak bir tercih yapmak isterim. Bu nedenle de hem kendi tercihim hem de fikir almak isteyen kişilere de bu yönde yorumum olur.

Karşımda ki kişi bunu dikkate alır almaz sonuçta herkesin aklı var karar mekanizması var. Kendi kararını verebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı