RTX 3070 1080p oyun için işlemci önerisi

Yazık karta 3070i 1080p de kullanmak Ferrari'ye binip 100le gitmek gibi.

O kadar da değil. RTX 3070'in 8 GB VRAM'i hali hazırda 2K için iyi bir miktar sayılmaz.

O kadar da değil. RTX 3070'in 8 GB VRAM'i halihazırda 2K için iyi bir miktar sayılmaz.

Tamam da genelleme yapmamak lazim 3070 oyunlarin %80i icin 2K da yeterli gayet. Ha illa son çıkan oyunlari alicam full ultrada oynicam derseniz illa ki yetersiz kalır.

1080p' de gerçekten besleyebilir mi? 5800X bile darboğaz yapar diyenler oluyordu 3070 için.
Rahat besler. 5600X'in besleyemeyeceğini ne 5800X ne de 12. nesil işlemcilerden biri besleyemez zaten. Oyun performansları genel olarak benzer.
Yeni çıkanın linkine bakabilir miyim?

Tamam da genelleme yapmamak lazim 3070 oyunlarin %80i icin 2K da yeterli gayet. Ha illa son çıkan oyunlari alicam full ultrada oynicam derseniz illa ki yetersiz kalır.

Orası öyle tabii, kartın kas gücü tamamen 2K'yı hedefliyor yalnız yakın gelecekte işlerin nasıl şekilleneceğini bilemeyiz. Matrix Awakens ve Hellblade 2'nin kullandığı UE5 sistem katili olacaktır ve VRAM'i de sömürecektir aynı FH5 gibi.

RTX 3070 uzun vadeli düşünüldüğünde gayet de 1080P'de kullanılabilir. Bugün 3070'le sistem toplayacak olsam ben de aynı yolu izlerdim, sizi anlayabiliyorum.

İşlemci önerisi olarak 5600X ve 12400F'e bakılabilir. 12400F'lerin anakartları şu an çok pahalı, ucuzlar mı onu da bilmiyorum. 5600X ise gayet güzel işlemci zaten.

B550M veya B450M anakart ile Ryzen 5600 tam yaygınlaşınca alınırsa güzel olur. Onun dışında anakart modelleri hakkında tek tek bilgim yok ama VRM tarafında soğutucu blokların olması önemli. Bir de güzel bir soğutma ile güzel OC olur.

Tavsiyem biraz daha bekle AMD yeni teknolojilerini sunacak :)

Bundan sonra sunulacak şey DDR5 olur ona da kim öle kim kala. Şu anki AM4 soketi gibi ucuz anakartlar hayal olur. Bir işlemci ve bir anakarta 6K'lık olursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı