RTX 3070 8 GB VRAM ömrü ne kadar?

NVIDIA öneririm her zaman. AMD düşük bütçeler için daha uygun. 3070 alınacaksa 12 GB VRAM alınmalı, 3060 alınacaksa 8 GB VRAM alınmalı aksi takdirde 3060'ta gereksiz, 3070'te ise performans kaybı olur

Hocam bütçe 30k. Monitör dahil olacak sistem bir de klavye, kulaklık. Ama sistem önerisi yapmazsanız sevinirim yoksa uyarı yiyebiliriz. Adminler her ihlal gördüğünde uyarıyı yapıştırıyor çünkü.

Yani hocam pişman eder mi aldığıma?

Aldıysanız yapacak bir şey yok. Performans konusunda pişman olmazsınız ama aynı fiyata 12 GB VRAM alamadım diye kuşku olabilir belki. 3070 yerine 3060 Ti almak daha iyi bence. Ama almadıysanız 6700XT daha iyi bir seçenek olabilir ben kendim de 3060 Ti 6700XT arasında kaldım. Yakın zamanda bende sistem toplayacağım. Sadece sırf oyun oynayacaksanız 6700XT alın geçin yayın, render montaj yapacaksanız 3060 Ti. Driver konusunda arkadaşım yıllardır AMD kullandı RX570'den RX6600 geçti 2 aydır kullanıyor hiçbir sorun yaşamadı kendisi ben kefilim diyor bana 😃

Hocam bütçe 30k. Monitör dahil olacak sistem bir de klavye, kulaklık. Ama sistem önerisi yapmazsanız sevinirim yoksa uyarı yiyebiliriz. Adminler her ihlal gördüğünde uyarıyı yapıştırıyor çünkü.
Hocam 3070 bulursunuz 25K'ya diye düşünüyorum. 4K'ya monitör alırsınız geri kalan 1K'nın üstüne yavaş yavaş ekleyerek diğer aksesurları tamamlarsınız.

Aldıysanız yapacak bir şey yok. Performans konusunda pişman olmazsınız ama aynı fiyata 12 GB VRAM alamadım diye kuşku olabilir belki. 3070 yerine 3060 Ti almak daha iyi bence. Ama almadıysanız 6700XT daha iyi bir seçenek olabilir ben kendim de 3060 Ti 6700XT arasında kaldım. Yakın zamanda bende sistem toplayacağım. Sadece sırf oyun oynayacaksanız 6700XT alın geçin yayın, render montaj yapacaksanız 3060 Ti. Driver konusunda arkadaşım yıllardır AMD kullandı RX570'den RX6600 geçti 2 aydır kullanıyor hiçbir sorun yaşamadı kendisi ben kefilim diyor bana 😃

Hocam daha almadım almama kısa bir süre kaldı ama :)

Hocam 3070 bulursunuz 25K'ya diye düşünüyorum. 4K'ya monitör alırsınız geri kalan 1K'nın üstüne yavaş yavaş ekleyerek diğer aksesurları tamamlarsınız.

Hocam 21k Gaming Gen'de 3070 Ryzen 5 5600 B550M anakartlı sistem var bakabilirsiniz. 1TB SSD ekleyip almayı planlıyorum.

Arkadaşlar bunu yazan insanlar ne düşünüyor? 3070'ten bahsediyoruz GTX 750 Ti'den değil. 1650 bile halen iyi bir kart. GTX960 gibi kartlar bile halen her oyunu açıyor. Bunu yazanların bilgisayarında acaba 4080 4090 falan mı var acaba? 5 sene içinde çıkan bütün oyunları GTA V'i dahil 1080P'de 60FPS açabilecek bir kart. 5 sene sonrası için garanti veremem.

Peki 1060'da bile 6 GB varken 3070'de neden 8 var? Kartın kas ömrü bitmeden çok önce VRAM patlayacak biz bunu konuşuyoruz zatem.

Hocam daha almadım almama kısa bir süre kaldı ama :)

Hocam 21k Gaming Gen'de 3070 Ryzen 5 5600 B550M anakartlı sistem var bakabilirsiniz. 1TB SSD ekleyip almayı planlıyorum.

Driver artık sorun değil ama siz bilirsiniz, zorlayacak halimiz yok.

Tamam orası doğru ve ayrıca 2023 bütün oyunlar sorun demedim. Bende isterim 8 GB yerine 12 GB 16 GB kullanmak NVIDIA'nın tekelleşmesi yüzünden 8 GB kullanıyoruz.(gerçi AMD alanlar 12 GB alabiliyor.) Ama şu an öldü bitti demek için erken piyasada 2 3 oyun dışında Ultra ayarda VRAM hatası veren oyun yok onlarda da ultrada oynamazsın high ayarlarda oynarsın. 2 3 oyun için alınmaz diye bir şey yok. Ha ne olur her oyunda VRAM şişer hata alırsın o zaman çöp olur.

2-3 oyun değil işte, bütün yeni 2023 oyunları ve bundan sonradı. İsterseniz iddiaya girelim bu saatten sonra optimizasyon sorunlu olsun olmasın 3070 için sorun VRAM.

Yeni konular

Geri
Yukarı