RTX 3070 8 GB vs RX 6700XT 12 GB

Bütçe
26 bin TL

KereandOvski

Femtopat
Daha fazla  
Sitem topluyorum RX 6700XT 12 GB bildiğiniz üzere günümüz oyunları da VRAM kullanımı oldukça artmış durumda Last of Us Hogwarts örnekleri mevcut. Bir taraftan ise RTX 3070 8 GB bir ekran karti acaba ileriye dönük olarak 8 GB yetersiz kalma durumu olur mu? Buraya dikkat! (yalnızca 1080p IPS ASUS VG259QM 280 Hz) monitörde kullanmak istiyorum. Ekstra para harcamak istemem artık. Ancak şunu belirtmeliyim ki çoğunlukla %80 Valorant oynarim diye düşünüyorum. Arada bir yeni gelen oyunlari oynarım muhtemelen. Bu durumda RTX 3070 DLSS ve Ray Tracing avantaji ama 8 GB dezavantaj sayarsak bana yeterli mi? Sizce hangi karti almalıyım? Bu arada 6700 XT, 6750 XT'den daha mantıklı geldi ama fiyat farkı yüzde 10, sanırım performans farkına değmez gibi hissediyorum. Yardımınızı esirgemeyin ilk PC deneyimim olacak laptopcuyum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sitem topluyorum RX 6700XT 12 GB bildiğiniz üzere günümüz oyunları da VRAM kullanımı oldukça artmış durumda Last of Us Hogwarts örnekleri mevcut. Bir taraftan ise RTX 3070 8 GB bir ekran karti acaba ileriye dönük olarak 8 GB yetersiz kalma durumu olur mu? Buraya dikkat! (yalnızca 1080p IPS ASUS VG259QM 280 Hz) monitörde kullanmak istiyorum. Ekstra para harcamak istemem artık. Ancak şunu belirtmeliyim ki çoğunlukla %80 Valorant oynarim diye düşünüyorum. Arada bir yeni gelen oyunlari oynarım muhtemelen. Bu durumda RTX 3070 DLSS ve Ray Tracing avantaji ama 8 GB dezavantaj sayarsak bana yeterli mi? Sizce hangi karti almalıyım? Bu arada 6700 XT, 6750 XT'den daha mantıklı geldi ama fiyat farkı yüzde 10, sanırım performans farkına değmez gibi hissediyorum. Yardımınızı esirgemeyin ilk PC deneyimim olacak laptopcuyum...

İkisi de eşit değerlerde AMD fiyat performans NVIDIA da DLSS farkı var AMD de FSR olsa da DLSS çok daha iyi ray tracingde mevcut.

Farkında mısınız bilmiyorum ama kendiniz ile çelişiyorsunuz.
%80 valorant oynarım diyorsunuz, e bu durumda DLSS ve RT nin ne avantajı kaldı?
6700 XT daha mantıklı bir seçim fakat 26K bütçede ikisi de alınmaz.
Konu açın yardımcı olunur.

RT performansı ve DLSS olması açısında RTX 3070 iyi olsa bile 8GB VRAM bırak 1440P'yi 1080P'de bile yetersiz artık. O yüzden RX6700XT derdim ben.

İlk defa amd kullandım ve pişmanım. Şu anda rog strix rx6600xt kullanıyorum. Optimize değil hala. Sürücü güncelleştirmesi yapmaya korkuyorum. Sen sen ol amd ye bulaşma arkadaş. Ne zaman yarı yolda kalacağını bilemezsin.

3070'e bütçeniz varsa RX6800'e de bütçeniz vardır 3070'i parçalar RX6800.
8 GB VRAM ile RT'yi çok güzel kullanırsınız zaten (!)

Farkında mısınız bilmiyorum ama kendiniz ile çelişiyorsunuz.
%80 valorant oynarım diyorsunuz, e bu durumda DLSS ve RT nin ne avantajı kaldı?
6700 XT daha mantıklı bir seçim fakat 26K bütçede ikisi de alınmaz.
Konu açın yardımcı olunur.
Hocam evet ağırlıklı olarak valorant oynayacağım ama muhtemelen nadiren de olsa yeni oyunlari da oynamak isterim yani. Aldığım kartın da uzun ömürlü stabil ve performanslı olmasını istiyorum fps değerleri açısından bu iki kart oldukça iyi gibi. Rtx 3060 ve ti arasında fazla fiyat farkı yok diye biliyorum ama performans farkı var rtx3060 ise çok daha zayıf kalıyor. Rtx 3060 testlerine baktığımda valorant ta dahi ortalama + 350 fps nin altına düşüyordu en az 400 üstü olması tercihimdir. Ama yanlış ta düşünüyor olabilirim elime bir yerden para geçti ve iyi bir sisteme yatırmak istiyorum. Bu şekilde.

İlk defa amd kullandım ve pişmanım. Şu anda rog strix rx6600xt kullanıyorum. Optimize değil hala. Sürücü güncelleştirmesi yapmaya korkuyorum. Sen sen ol amd ye bulaşma arkadaş. Ne zaman yarı yolda kalacağını bilemezsin.
Herhangi bir wattman hatası yada performans ta düşüş yaşadın mı fps Dropbox benzeri çok teknik bilgim yok farklı bir hata yada sorun eksiklik gördüysen söyle lütfen Google dan taricam onu da 🙃

3070'e bütçeniz varsa RX6800'e de bütçeniz vardır 3070'i parçalar RX6800.
8 GB VRAM ile RT'yi çok güzel kullanırsınız zaten (!)
Hogwarts ya da yeni gelecek engine 5 oyunları da rahatça oynarmiyim rtx 3070 le hep 1080 p kullanacagim bu arada ins

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı