RTX 3070 8 GB vs RX 6700XT 12 GB

Bütçe
26 bin TL
Hocam evet ağırlıklı olarak Valorant oynayacağım ama muhtemelen nadiren de olsa yeni oyunlari da oynamak isterim yani. Aldığım kartın da uzun ömürlü stabil ve performanslı olmasını istiyorum FPS değerleri açısından bu iki kart oldukça iyi gibi. RTX 3060 ve Ti arasında fazla fiyat farkı yok diye biliyorum ama performans farkı var RTX3060 ise çok daha zayıf kalıyor. RTX 3060 testlerine baktığımda Valorant'ta dahi ortalama + 350 FPS'nin altına düşüyordu en az 400 üstü olması tercihimdir. Ama yanlış ta düşünüyor olabilirim elime bir yerden para geçti ve iyi bir sisteme yatırmak istiyorum. Bu şekilde.

Herhangi bir WattMan hatası ya da performans ta düşüş yaşadın mı FPS DropBox benzeri çok teknik bilgim yok farklı bir hata ya da sorun eksiklik gördüysen söyle lütfen Google'dan taricam onu da 🙃

Hogwarts'ya da yeni gelecek Engine 5 oyunları da rahatça oynar miyim RTX 3070 le hep 1080p kullanacagim bu arada ins.

Uzun ömürlü, stabil ve performanslı RX6800..
3070 ile o oyunu oynarsınız evet ama 2-3 yıl sonraki oyunlarda VRAM yetmez ve paylaşımlı kullanmaya başlar 20FPS'lerde oynasınız o oyunları kendim 1650 kartım ile yaşadım bu durumu.
Ayrıca GDDR6X 3060 Ti 3070'e yakın performans veriyor bunu da belirtiyim.

Maalesef sürekli olarak WattMan hatası almaktayım. 2 defa garantiye yolladım hiçbir sorun yok dediler. Bilgisayar boot etmiyordu driver guncelleyince. Başım ağrımasın diye ROG STRIX almıştım oysaki. Performans kaybı yok ama besmele çekmeden PC'nin Power tusuna basamaz oldum. 4 farklı kart denedim ayni sistemde. XFX 6600XT de denedim sorun aynıydı. NVIDIA denedim hiçbir sorun yoktu. AMD güzel parca yapıyor ama yazılımsal sorunlu. Tercih senin. Sırf AMD'den kurtulmak için yarın Zotac RTX 3090 alıyorum mining çıkması. Sıfır ROG aldım da ne oldu? İyi sosyaller.

Maalesef sürekli olarak WattMan hatası almaktayım. 2 defa garantiye yolladım hiçbir sorun yok dediler. Bilgisayar boot etmiyordu driver guncelleyince. Başım ağrımasın diye ROG STRIX almıştım oysaki. Performans kaybı yok ama besmele çekmeden PC'nin Power tusuna basamaz oldum. 4 farklı kart denedim ayni sistemde. XFX 6600XT de denedim sorun aynıydı. NVIDIA denedim hiçbir sorun yoktu. AMD güzel parca yapıyor ama yazılımsal sorunlu. Tercih senin. Sırf AMD'den kurtulmak için yarın Zotac RTX 3090 alıyorum mining çıkması. Sıfır ROG aldım da ne oldu? İyi sosyaller.

Sorununuzu çözmek için uğraştınızmı hiç.

Sorununuzu çözmek için uğraştınızmı hiç.

Forumda çok fazla konu açtım. Çok şey denedim. Suphelendigim bir şey var o da RAM'lerimin 4000 MHz CL14 olması. Smart acces Memory özelliği yüzünden ekran kartının RAM'leri ile sorun yasadiginin kanaatindeyim. Bazen boot ettiğim zaman siyah ekran da kalıyor PC. Monitoru iyice kapatıp Power'e basiyorum boot ediyor sonra açıyorum. Monitor ASUS VG248QG.

Forumda çok fazla konu açtım. Çok şey denedim. Suphelendigim bir şey var o da RAM'lerimin 4000 MHz CL14 olması. Smart acces Memory özelliği yüzünden ekran kartının RAM'leri ile sorun yasadiginin kanaatindeyim. Bazen boot ettiğim zaman siyah ekran da kalıyor PC. Monitoru iyice kapatıp Power'e basiyorum boot ediyor sonra açıyorum. Monitor ASUS VG248QG.
RAM leri stok halde kullanıp denediniz mi?

Sorunu bu kadar çok yaşayan tek sizi görüyorum normelde 2-3 hata alıp doğru sürümde doğur şekilde kullanılırsa sorun olmuyor.

RAM'leri stok halde kullanıp denediniz mi?

Anakart Gigabyte B450 S2H vardı sattım MSI B550-A Pro aldım. RAM değiştirdim, PSU değiştirdim, BIOS yükselttim düşürdüm, monitör kablo değiştirdim, DisplayPort HDMI denedim, simdi aklima gelmiyor ama her şeyi yaptım emin olun.

Anakart Gigabyte B450 S2H vardı sattım MSI B550-A Pro aldım. RAM değiştirdim, PSU değiştirdim, BIOS yükselttim düşürdüm, monitör kablo değiştirdim, DisplayPort HDMI denedim, simdi aklima gelmiyor ama her şeyi yaptım emin olun.
Sizin bu deneyiminiz de şu an beni biraz korkuttu vallahi çok karmaşık işler ya ama rtx 3070 8 gb üzerine çıkamam fiyat olarak ndivida da bu watman hataları alan sizin gibi az da olsa görüyorum bu da düşündürüyor istemsizce. Ama sanki bu hatalar azalmış sanki çok nadir rastlar oldum 6000 serisinde ama sizin adınıza üzüldüm umarım en içinize sinen karti alırsınız.

Kıssadan hisse amd alacaksaniz yazılımı olarak whql sürümlerini kullanın.
Nvidia alırsanız Artık günümüzdeki ekran kartları çok güçlü yetecektir. 3 yıl sonra da uprage yaparsınız tatlı olur fiyatlar bu kadar olmaz. Seçim sizin.
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı