Çözüldü RTX 3070 GTA 5'te 60 FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yagami_Light07

Hectopat
Yer
İzmir-Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 3700x
RTX 3070
16 GB Ram
X570 Anakart
Meslek
Hukuk Okuyor 2/4
RAM
2x16 3200mhz
Ekran kartı
PNY XLR RTX 3070
Anakart
X570 A-PRO MSI
İşlemci
RYZEN 7 3700X
Arkadaşlar yakın bir zamanda 2.el 3070 aldım. Driverlarını kurarken biraz sorun yaşadım. Aldığım gibi kartta herhangi bir donanımsal sorun yok. Isınması FurMark testini yaptırdım. Aynı sonuçları aldım ben de. Lakin sorunum düşük FPS alıyor. İzlediğim videolarda GTA 5 yüksek Ultra ayarlarda benchmark 160-189 veriyor iken ben aynı işlemci ile (R7 3700x) 60-70 gibi saçma değerler alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? NVIDIA denetim masasında vs bilmediğim bir ayar olabilir mi?

1693739274994.png

Acaba afterburner ile iglgili bir sorun olabilir mi? MHZ hızı falan ?

RAM'lerin Dual channel ise BIOS'tan XMP aç.
Evet dual channel 2x16 kullanıyorum. Dediğin ayarı nasıl yapabilirim?

Eki Görüntüle 1929375
Acaba Afterburner ile iglgili bir sorun olabilir mi? MHz hızı falan?

Evet Dual channel 2x16 kullanıyorum. Dediğin ayarı nasıl yapabilirim?

BIOS menüye gir XMP disabled olarak gözükür kapalıysa BIOS menüden XMP'yi aktifleştir Dual channel aktif olsun Afterburner ile ilgili bir sorun olacağınıda sanmıyorum sıcaklık sorunun yoksa undervolt yapmama gerek yok ama benim kartım ısınmadığı halde undervolt yaptım10 12 FPS daha fazla aldım ve derece 6 8 derece kadar düştü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS menüye gir XMP disabled olarak gözükür kapalıysa BIOS menüden XMP'yi aktifleştir Dual channel aktif olsun Afterburner ile ilgili bir sorun olacağınıda sanmıyorum sıcaklık sorunun yoksa undervolt yapmama gerek yok ama benim kartım ısınmadığı halde undervolt yaptım10 12 FPS daha fazla aldım ve derece 6 8 derece kadar düştü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim Anakartım MSI X 570A-PRO modeli. Bunda nasıl bios ekranını açabilirim?

Yeniden başlat yap. Del F2 veya F10 oluyor genelde, del tuşuyle deneyebilirsin. Sürekli olarak bas çek yap yeniden başlat dedikten sonra.

Tamam oldu gibi MHz 3200 yaptım 2133'ten. FPS 10-15 daha arttı istediğim seviyeye geldii eyvallah yardımın için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı