Çözüldü RTX 3070 kullanımı oyunlarda düşük oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

senseiendo97

Kilopat
Selamlar herkese, 2. el bir RTX 3070 ekran kartı aldım. Daha önce RTX 2060 kullanıyordum. Eski ekran kartımda LoL'de bile kullanım %80 civarlarındaydı, ancak şu an Ultra ayarlarda Ghost of Tsushima oynarken aldığım değerler böyle. Kullanım maksimum %55 civarlarını gördü.

Sistem özelliklerim:

• Ryzen 5 5600X
  • MSI Gaming X Trio RTX 3070
  • Corsair Vengeance 3200 MHz 24 GB RAM
  • Thermaltake 750W PSU
  • Samsung 850 EVO SSD
  • WD Blue HDD

Temiz kurulum yapmadım, ekran kartını takıp direkt sürücüyü güncelledim. İlk taktığımda geç açılma sorunu vardı, şu an yok. Ayrıca, oyun sırasında bir hata aldım (fotoğrafta belirttim). Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• 20250327_015128.jpg
    20250327_015128.jpg
    139,3 KB · Görüntüleme: 27
  • 20250327_015122.jpg
    20250327_015122.jpg
    143,3 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG-20250327-WA0000.jpg
    IMG-20250327-WA0000.jpg
    116 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamlar herkese, 2. el bir RTX 3070 ekran kartı aldım. Daha önce RTX 2060 kullanıyordum. Eski ekran kartımda LoL'de bile kullanım %80 civarlarındaydı, ancak şu an Ultra ayarlarda Ghost of Tsushima oynarken aldığım değerler böyle. Kullanım maksimum %55 civarlarını gördü.

Sistem özelliklerim:

• Ryzen 5 5600X.
  • MSI Gaming X Trio RTX 3070.
  • Corsair Vengeance 3200 MHz 24 GB RAM.
  • Thermaltake 750W PSU.
  • Samsung 850 EVO SSD.
  • WD blue HDD.

Temiz kurulum yapmadım, ekran kartını takıp direkt sürücüyü güncelledim. İlk taktığımda geç açılma sorunu vardı, şu an yok. Ayrıca, oyun sırasında bir hata aldım (fotoğrafta belirttim). Bu sorunu nasıl çözebilirim?

DDU ile driverını kaldırıp temiz kurulum yapmayı deneyin.

Sistem özelliklerim:

• Ryzen 5 5600X.
  • MSI Gaming X Trio RTX 3070.
  • Corsair Vengeance 3200 MHz 24 GB RAM.
  • Thermaltake 750W PSU.
  • Samsung 850 EVO SSD.
  • WD blue HDD.

Çözüm
DDU ile sürücüleri sil ve yeniden kur.

Zor bir işlem mi hocam? İnternetim hiç iyi değil. 800 MB ekran kartı güncellemesini 4 saatte falan indiriyorum.

Tamamdır hocam. İşlem ne kadar sürer yaklaşık? Ve de normal değil değil mi bu yükteyken bu rakamlarda olması.

Zor bir işlem mi hocam? İnternetim hiç iyi değil. 800 MB ekran kartı güncellemesini 4 saatte falan indiriyorum.

Tamamdır hocam. İşlem ne kadar sürer yaklaşık? Ve de normal değil değil mi bu yükteyken bu rakamlarda olması.

Bir tutarsızlık var gibi. İşlemciniz aşırı güçsüz olsa neyse darboğaz var derdim ama anormal bir durum ortalama 1 GB internete ihtiyacınız var. 4 saat de çokmuş cidden 😅. Aslında setup dosyalarını vesaire mobil veri ile telefona indirip bilgisayarınıza kablo aracılığı ile aktarabilirsiniz daha seri olur gibi.

Kolay bir işlem ancak 1GB kadar internete ihtiyacın var.
Tamamdır hocam. Herhangi bir youtube videosundan bakayım o zaman. Çok teşekkürler.

Bir tutarsızlık var gibi. İşlemciniz aşırı güçsüz olsa neyse darboğaz var derdim ama anormal bir durum ortalama 1 GB internete ihtiyacınız var. 4 saat de çokmuş cidden 😅. Aslında setup dosyalarını vesaire mobil veri ile telefona indirip bilgisayarınıza kablo aracılığı ile aktarabilirsiniz daha seri olur gibi.

DDU dediğiniz yöntem ile hallolur mu hocam sorunum

Tamamdır hocam. Herhangi bir youtube videosundan bakayım o zaman. Çok teşekkürler.

DDU dediğiniz yöntem ile hallolur mu hocam sorunum
İndirebileceğim bi link atarsanız çok sevinirim.

Tamamdır hocam. Herhangi bir YouTube videosundan bakayım o zaman. Çok teşekkürler.

DDU dediğiniz yöntem ile hallolur mu hocam sorunum.

Sürücü hatası gibi duruyor o yüzden hallolur diye düşünüyorum. Bilgisayardaki bütün ekran kartı sürücü kalıntılarını bu yazılımla silmiş bulunuyorsunuz. Sonradan NVIDIA sitesinden güncel RTX 3070 sürümünü bulup indiriyorsunuz. Umarım çözülür.

Sürücü hatası gibi duruyor o yüzden hallolur diye düşünüyorum. Bilgisayardaki bütün ekran kartı sürücü kalıntılarını bu yazılımla silmiş bulunuyorsunuz. Sonradan NVIDIA sitesinden güncel RTX 3070 sürümünü bulup indiriyorsunuz. Umarım çözülür.

Tamamdır hocam. NVIDIA uygulamasından Game Ready kısmından yüklüyorum sürücüyü doğru mudur?

Yedek almalısınız güvenli modda çalıştırmalısınız diye bildirimlerde bulundu ne yapmam lazım hocam?

DDU ile sürücüleri sil ve yeniden kur.

PhysX'i sil seçeneğini seçmeli miyim?

Tamamdır hocam. NVIDIA uygulamasından Game Ready kısmından yüklüyorum sürücüyü doğru mudur?

Yedek almalısınız güvenli modda çalıştırmalısınız diye bildirimlerde bulundu ne yapmam lazım hocam?

Güvenli modda çalıştırmak daha iyi bir temizlik yapmanıza yardımcı olur. Ama kullanmamanızın bir eksisi olmaz sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Direkt bu videodan yardım alabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı