Pahalı olmasının nedenini bilmiyorum ama aklıma bir şeyler geliyor.
5600x de 300 dolar mantıken iki katı olması lazım dediğinize göre.Asus dual 6000 TL değil ancak?Kendiniz söylüyorsunuz 600 dolar diye. 600’ü dolar kuruyla çarpın çıkan rakama %18 kdv ve %25 ötv ekleyin. Anlarsınız. Şişirme fiyat yok. Dolar yüksek ve vergi çok.
Dostum bu kişi 600 dolar vererek ekran kartini perakendeciden aliyor. Bizim saticilarimiz bu ürünü toptan olarak üreticiden aliyor. Yani magazada ki 600 dolarlik fiyatin ustune kdv ve kar koymaktan vazgecin artik. Bu kartlar besbelli faiş fiyatlara satiliyor.Kendiniz söylüyorsunuz 600 dolar diye. 600’ü dolar kuruyla çarpın çıkan rakama %18 kdv ve %25 ötv ekleyin. Anlarsınız. Şişirme fiyat yok. Dolar yüksek ve vergi çok.
Bilmiyorsunuz sanırım. Bakın öğrenin. Bunlar amerika fiyatları orada vergiler fiyatın üstüne eklenir. Bizdeki gibi dahil satılmaz.Dostum bu kişi 600 dolar vererek ekran kartini perakendeciden aliyor. Bizim saticilarimiz bu ürünü toptan olarak üreticiden aliyor. Yani magazada ki 600 dolarlik fiyatin ustune kdv ve kar koymaktan vazgecin artik. Bu kartlar besbelli faiş fiyatlara satiliyor.
Doğru bir kıyaslama olmuyor ama. 5600X 300 dolar ama firma belki kim bilir dolar kuru kaçken temin etti ve elinde tutuyor. Belkş de ticari olarak satışlarını devam ettirmek için o gün aldığı dolar kurunun tl karşılığı kaçsa o fiyattan satıyor. Bilemezsiniz. 5600x bugün çıkmadı.5600x de 300 dolar mantıken iki katı olması lazım dediğinize göre.Asus dual 6000 TL değil ancak?
Sizce ne dönüyor bu fiyatlar çok yüksek değil mi?
Bizim ülkemizde böyle birşeyin yapılacağını sanmıyorum ve fiyatlar gereksiz pahalı.Bilmiyorsunuz sanırım. Bakın öğrenin. Bunlar amerika fiyatları orada vergiler fiyatın üstüne eklenir. Bizdeki gibi dahil satılmaz.
Doğru bir kıyaslama olmuyor ama. 5600X 300 dolar ama firma belki kim bilir dolar kuru kaçken temin etti ve elinde tutuyor. Belkş de ticari olarak satışlarını devam ettirmek için o gün aldığı dolar kurunun tl karşılığı kaçsa o fiyattan satıyor. Bilemezsiniz. 5600x bugün çıkmadı.
Ülke fakir?Bildiğiniz üzere RTX 3070 ekran kartları Türkiye’de satışta ancak kafama takılan bir soru var.
Bildiğiniz üzere ekran kartı ile işlemcilerde alınan vergiler aynı oranda ancak şöyle bir karşılaştırma yapalım.
Ryzen 5 5600X
AMD RYZEN 5 5600X 3.7ghz 35MB 6çekirdekli VGA YOK AM4 65w Kutulu+ Fiyatları ve Özellikleri
N11 11 Kasım için verilen kuponlar takip edilirse 3000 TL'ye alınabilir.
RTX 3070
Palit NVIDIA GeForce RTX 3070 Gaming Pro OC 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri
N11 11 Kasım için verilen kuponlar takip edilirse 6400 TL'ye alınabilir.
RTX 3070 için açıklanan fiyat 500 dolar, Ryzen 5 5600X 300 dolar.
Şöyle bir hesap yaptığımızda RTX 3070 ekran kartının 5000 TL hadi Custom olduğu için 5500TL olması gerekiyor ancak bu fiyatın çok üstünde.
Sizce ne dönüyor bu fiyatlar çok yüksek değil mi?
Fiyatlar pahalı. Gayet de olabiliyor. Sandığınız gibi fırsatçılık ya da fiyat şişirme söz konusu değil maalesef. Zaman içinde stoklar arttıkça öyle olmadığını görürsünüz zaten. Kdv Ötv ve dolar bütün durum bundan ibaret.Bizim ülkemizde böyle birşeyin yapılacağını sanmıyorum ve fiyatlar gereksiz pahalı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.