Javadross1 Femtopat Katılım 26 Kasım 2024 Mesajlar 18 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Kasım 2025 #1 RAM DDR 5 6000 MHZ 32 GB (DUAL CHANNEL) Ekran kartı RTX 3070 Anakart ASROCK PG650 LİGHTNİNG WİFİ İşlemci R5 9600X Merhaba arkadaşlar, sistemim: R5 9600X. RTX 3070. 32 GB DDR5 6000 MHz RAM (Dual channel) ASRock B650 pg lighthning Wi-Fi 1080p 180 Hz monitör. Sorunum şu; oynarken aniden 60 70 FPS'lere drop yiyorum, oyun bildiğiniz takılıyor, işlemcimin darboğaz yapacagını düşünmüyorum, sizce neden olabilir?
Merhaba arkadaşlar, sistemim: R5 9600X. RTX 3070. 32 GB DDR5 6000 MHz RAM (Dual channel) ASRock B650 pg lighthning Wi-Fi 1080p 180 Hz monitör. Sorunum şu; oynarken aniden 60 70 FPS'lere drop yiyorum, oyun bildiğiniz takılıyor, işlemcimin darboğaz yapacagını düşünmüyorum, sizce neden olabilir?
Çözüm Haluk Albayrak 2 Kasım 2025 Javadross1 dedi: Peki hangi grafik ayarları VRAM'i çok kullanır onları düşürsem. Genişletmek için tıkla... Texture ve Shadow düşürmeyi deneyebilirsin.
Javadross1 dedi: Peki hangi grafik ayarları VRAM'i çok kullanır onları düşürsem. Genişletmek için tıkla... Texture ve Shadow düşürmeyi deneyebilirsin.
Haluk Albayrak Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 6 Mayıs 2018 Mesajlar 3.796 Çözümler 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Kasım 2025 #2 RTX 3070 VRAM'i yetmiyor muhtemelen. Artı 0 Eksi
KS KS Javadross1 Femtopat Katılım 26 Kasım 2024 Mesajlar 18 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Kasım 2025 #3 Haluk Albayrak dedi: RTX 3070 VRAM'i yetmiyor muhtemelen. Genişletmek için tıkla... Grafikten kayıp vermeden bi çözümü yokmu bunun işlemcim ekran kartıma göre güçlü diye düşünüyorum Artı 0 Eksi
Haluk Albayrak dedi: RTX 3070 VRAM'i yetmiyor muhtemelen. Genişletmek için tıkla... Grafikten kayıp vermeden bi çözümü yokmu bunun işlemcim ekran kartıma göre güçlü diye düşünüyorum
Haluk Albayrak Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 6 Mayıs 2018 Mesajlar 3.796 Çözümler 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Kasım 2025 #4 Javadross1 dedi: Grafikten kayıp vermeden bir çözümü yok mu bunun işlemcim ekran kartıma göre güçlü diye düşünüyorum. Genişletmek için tıkla... Tek çözüm DLSS grafik düşürmek istemiyorsan. Artı 0 Eksi
Javadross1 dedi: Grafikten kayıp vermeden bir çözümü yok mu bunun işlemcim ekran kartıma göre güçlü diye düşünüyorum. Genişletmek için tıkla... Tek çözüm DLSS grafik düşürmek istemiyorsan.
KS KS Javadross1 Femtopat Katılım 26 Kasım 2024 Mesajlar 18 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Kasım 2025 #5 Haluk Albayrak dedi: Tek çözüm DLSS grafik düşürmek istemiyorsan. Genişletmek için tıkla... Dlss VRAM Kullanımını düşürür mü Artı 0 Eksi
Haluk Albayrak dedi: Tek çözüm DLSS grafik düşürmek istemiyorsan. Genişletmek için tıkla... Dlss VRAM Kullanımını düşürür mü
Haluk Albayrak Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 6 Mayıs 2018 Mesajlar 3.796 Çözümler 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Kasım 2025 #6 Javadross1 dedi: DLSS VRAM kullanımını düşürür mü? Genişletmek için tıkla... Çözünürlük düştüğü için evet. Artı 0 Eksi
Javadross1 dedi: DLSS VRAM kullanımını düşürür mü? Genişletmek için tıkla... Çözünürlük düştüğü için evet.
KS KS Javadross1 Femtopat Katılım 26 Kasım 2024 Mesajlar 18 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Kasım 2025 #7 Haluk Albayrak dedi: Çözünürlük düştüğü için evet. Genişletmek için tıkla... Peki hangi grafik ayarları vrami çok kullanır onları düşürsem Artı 0 Eksi
Haluk Albayrak dedi: Çözünürlük düştüğü için evet. Genişletmek için tıkla... Peki hangi grafik ayarları vrami çok kullanır onları düşürsem
Haluk Albayrak Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 6 Mayıs 2018 Mesajlar 3.796 Çözümler 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Kasım 2025 #8 Javadross1 dedi: Peki hangi grafik ayarları VRAM'i çok kullanır onları düşürsem. Genişletmek için tıkla... Texture ve Shadow düşürmeyi deneyebilirsin. Artı 0 Eksi Çözüm
Javadross1 dedi: Peki hangi grafik ayarları VRAM'i çok kullanır onları düşürsem. Genişletmek için tıkla... Texture ve Shadow düşürmeyi deneyebilirsin.
KS KS Javadross1 Femtopat Katılım 26 Kasım 2024 Mesajlar 18 Daha fazla Cinsiyet Erkek 2 Kasım 2025 #9 Arkadaşlar güncelleyeyim texture ve shadow u orta ya çektikten sonra yüzde 95 oranında düzeldi ama yeni sistem dizecek olanlar kesinlikle 8 gb vramli bir ekran kartı almayın bütceniz yetiyorsa Artı 0 Eksi
Arkadaşlar güncelleyeyim texture ve shadow u orta ya çektikten sonra yüzde 95 oranında düzeldi ama yeni sistem dizecek olanlar kesinlikle 8 gb vramli bir ekran kartı almayın bütceniz yetiyorsa