RTX 3070 sistem 4-5 dakikada açılıyor

Darkelix

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım RTX 3070 AMD Ryzen 7 5700X ve 32 GB RAM'e sahip. Ancak bilgisayarın açma tuşuna bastıktan sonra BIOS menüsüne girme yerine kadar normal ancak BIOS'a girme menüsü geçtikten sonra dakikalarca bilgisayarın açılmasını bekliyorum. Denemediğim şey kalmadı: Fast boot, hızlı başlatma, başlangıç programları, virüs, arka plan hizmetleri, boot sırası, sistemin bulunduğu disk... Kısaca her şeyi denedim ama bu güzel sistem 4-5 dakikadan aşağı açılmıyor. O Gigabyte yazan ekranda uzun süreler bekliyor. Artık bir çare istiyorum bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
Not: Emin değilim ama kasanın toz temizleme işleminden sonra işlemci fanından bir ıslık sesi geliyordu, kasayı açtım ve sorunu çözmeyi başaramadım. Ancak fanı tekrar taktıktan sonra bilgisayar tek seferlikte olsa 5-10 saniyede açıldı üstelik ıslık sorunu da çözüldü. (bunu da eklemek istedim)

Eğer donanımsal bir sorun varsa bu değerler normal mi?

Son düzenleme:
power on self test uzun sürüyor bileşenlerden biri sorunlu, testte uzun kalıyor attığın ekran görüntüsü gayet normal sorun gözükmüyor

Sırayla parçaları takmadan açılışı deneyebilirsin, ramleri anakartında onboard giriş varsa gpu'suz birden fazla disk varsa onları çıkararak

Çift slot ram var ise tek tek deneyebilirsin, birden fazla depolama birimi varsa windows kurulu olan kalmak şartıyla onlarıda çıkararak deneyebilirsin, Onboard görüntü çıkışın varsa ekran kartını çıkararak anakarttan görüntü almayı deneyebilirsin

Şimdi RAM'ları teker teker çıkardım ve yerlerini değiştirdim aynısını SSD içinde yaptım ve ikisininnde girişinde ki tozlara üfledim. Ama sorun çözülmedi. Ha bir de benim kullandığım priz normalde topraklamalı kasayı taktığımda sorun yok ama kasayı açtığım anda topraklama özelliğini gösteren LED sönüyor. Belkide elektirkler gidip gelirken bir arıza olmuştur ya da yeterli voltajı tam anlamıyla veremiyordur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…