Monster061
Hectopat
Hocam öncelikle işlemci olarak amd tarafındaki ön yargınızı bırakabilirsiniz, gelişti artık. Anakartı B550M-E bakabilirsiniz. Ram olarak RGB istiyorsanız Xpg ve Kingston'un RGB ramlerine bakabilirsiniz. Kasa olarak Msi 101M veya sizin attığınız olabilir. Ve evet psu kaliteli bir 750W olması iyi olur.Bu arada ssd yazmamışsınız? Ssd aldınız mı?(m2 alın hocam.)Selam arkadaşlar , almanyadan uygun fiyata mağazadan MSI RTX 3070 Gaming Z Trio 8GB LHR ekran kartı aldım.Bu zamana kadar hiç masaüstü bilgisayarım olmadı.Genel olarak monster laptop ve macbook kullandım.Şimdi siz değerli forum üyelerinin yardımına ihtiyacım var. Monitor olarak AOC 24G2U 144Hz 1ms kullanıyorum. işlemci , işlemci soğutucu ,anakart , ram , psu ve kasa önerilerinizi bekliyorum.Toplam 10000tl civarı tutarsa çok iyi olur.
İşlemci olarak intel istiyorum.AMD tarafında küçüklüğümden kalan önyargılarım var.Bu neden ile intel istiyorum.
İşlemci : i5 12400
İşlemci soğutucusu : ID-Cooling SE 214 XT
Anakart : GIGABYTE B660M DS3H AX WiFi 6 5333MHz (OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI DP D-SUB mATX Anakart
Kasa : Dark Maxima V20
PSU: Kararsızım ama önerilen 750W diye gözlemledim.
Ram : ledli 8gbx2 düşünüyorum.
Pardon görmedim.AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci - Tray | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com ID-COOLING SE-214-XT ARGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu Fiyat
ID-COOLING SE-214-XT ARGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu uygun fiyat ve hızlı teslimat Gelbura.comwww.gelbura.com Kioxia Exceria G2 1TB M.2 NVMe SSD Disk LRC20Z001TG8 - ebrarbilgisayar.com
Kioxia Exceria G2 1TB M.2 NVMe SSD Disk LRC20Z001TG8 en uygun fiyatla Ebrar Bilgisayar'da. Kioxia LRC20Z001TG8 fırsatlarını kaçırmayın!www.ebrarbilgisayar.com Veya,Antec Kasa Fiyatları ve Modelleri Tebilon'da
Antec NX292 Kasa Modeli ve Antec Kasa Fiyatları Tebilon'dawww.tebilon.com
Veya,
10K tutuyor.Bilgisayar Güç Kaynağı - Power Supply - n11
Bilgisayar Güç Kaynağı ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Güç Kaynağı çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.m.n11.com
Kasa beğendim ancak aldığım ekran kartı 323mm ve işlemci soğutucusu kule tipi düşünüyorum.Kasanın desteklediği değerler yeterli değil gibime geldi.Siz ne düşünüyorsunuz ? PSU 650W önerdiniz.Yeterli olur mu ? Ramlerın fiyatı çok iyi ama markayı daha önce duymadım.Başka ne önerebilirsiniz ? intel seçecek olsaydınız rtx 3070 için i5 12400 alır mıydınız ?AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci - Tray | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com ID-COOLING SE-214-XT ARGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu Fiyat
ID-COOLING SE-214-XT ARGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu uygun fiyat ve hızlı teslimat Gelbura.comwww.gelbura.com Kioxia Exceria G2 1TB M.2 NVMe SSD Disk LRC20Z001TG8 - ebrarbilgisayar.com
Kioxia Exceria G2 1TB M.2 NVMe SSD Disk LRC20Z001TG8 en uygun fiyatla Ebrar Bilgisayar'da. Kioxia LRC20Z001TG8 fırsatlarını kaçırmayın!www.ebrarbilgisayar.com Veya,Antec Kasa Fiyatları ve Modelleri Tebilon'da
Antec NX292 Kasa Modeli ve Antec Kasa Fiyatları Tebilon'dawww.tebilon.com
Veya,
10K tutuyor.Bilgisayar Güç Kaynağı - Power Supply - n11
Bilgisayar Güç Kaynağı ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Güç Kaynağı çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.m.n11.com
Düzeltme,sistemi siz yorumunuzu düzeltmeden önce toplamıştım.
Almazdım hocam.Kasa beğendim ancak aldığım ekran kartı 323mm ve işlemci soğutucusu kule tipi düşünüyorum.Kasanın desteklediği değerler yeterli değil gibime geldi.Siz ne düşünüyorsunuz ? PSU 650W önerdiniz.Yeterli olur mu ? Ramlerın fiyatı çok iyi ama markayı daha önce duymadım.Başka ne önerebilirsiniz ? intel seçecek olsaydınız rtx 3070 için i5 12400 alır mıydınız ?
intel olarak ne düşünürdünüz ?Almazdım hocam.
12400F olabilir hocam.intel olarak ne düşünürdünüz ?
CC560 370mm e kadar ekran kartı uzunluğu sunuyor.Kasa beğendim ancak aldığım ekran kartı 323mm ve işlemci soğutucusu kule tipi düşünüyorum.Kasanın desteklediği değerler yeterli değil gibime geldi.Siz ne düşünüyorsunuz ? PSU 650W önerdiniz.Yeterli olur mu ? Ramlerın fiyatı çok iyi ama markayı daha önce duymadım.Başka ne önerebilirsiniz ? intel seçecek olsaydınız rtx 3070 için i5 12400 alır mıydınız ?
i5 12400F modelinde intel graphics bulunmuyor.İlerde ekran kartında sorun olursa 12400 masaüstü gezinmeleri için yeterli olmaz mı ? Yada benim bilmediğim 12400 kötü tarafı mı var ? ? Yorumlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum.12400F olabilir hocam.