RTX 3070 sistem nasıl tam performans kullanılır?

musaayar35

Centipat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler. Dün yeni bir sistem topladım, ama sanki tam performansını alamıyormuş gibi hissediyorum. Aşağıya özellikleri yazıyorum. Hem bilgisayar iyi mi, hem de ne yapmalıyım yazarsanız sevinirim.

• ASUS TUF Gaming RTX 3070 8 GB ekran kartı.
  • Intel Core i9-13900K işlemci.
  • G.Skill 2x16 32 GB 3600MHz RAM.
  • ASUS Prime Z690-P Wi-Fi D4 anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem güzel ama kart diğerlerine kıyasla az kalmış biraz sanki hocam. Hangi bütçe ile topladınız?

Sistem güzel ama kart diğerlerine kıyasla az kalmış biraz sanki hocam. Hangi bütçe ile topladını
Biz normalde ps5 almaya gittik vatana, ama gittikten sonra fikrimiz değişti. Kafamızda belli bir bütçe yoktu vatandaki abilerle ekleye ekleye devam ettik.
Neye dayanarak? Size ne bu hissi veriyor?

İşlemci ve anakarta fazla para vermişsiniz eğer tek amacınız oyunsa. Onun yerine ortalama bir işlemci ve 4070Ti alınabilirdi. Ama işlemci yükü ağır renderlar vs için kullanıyorsanız durum farklı.
Yani verdiğim paraya göre daha fazla bir performans bekliyordum sadece. Vatanda ekran kartını değiştirebilirmiyim acaba

Yada bu sistem bana yeterli olurmu fazla bir performansında gereği yok aslında

Biz normalde ps5 almaya gittik vatana, ama gittikten sonra fikrimiz değişti. Kafamızda belli bir bütçe yoktu vatandaki abilerle ekleye ekleye devam ettik.

Yani verdiğim paraya göre daha fazla bir performans bekliyordum sadece. Vatanda ekran kartını değiştirebilirmiyim acaba

Yada bu sistem bana yeterli olurmu fazla bir performansında gereği yok aslında
Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?

Yani evet paranızın tam karşılığını alamamışsınız ama kötü bir sistem de değil elinizdeki. 3070’i değiştirebileceğinizi sanmıyorum çünkü internetten değil direkt mağazadan almışsınız. Konuşmayı deneyebilirsiniz ama sanmadım değiştirme/iade hakkınız olduğunu.

1080p’de oynuyorsanız 3070 de gayet iyi bir kart. Bunu bir hayat dersi olarak alıp keyfini çıkarın sisteminizin, yeterince bilginiz olmadan araştırma yapıp insanlara danışmadan, satıcılara kanmışsınız. Aslında suç sizde değil size bu kadar dengesiz sistem toplayan sözde teknoloji market çalışanlarında, ama yapacak bir şey yok.

Alternatif olarak, aldığınız fiyata yakın bir fiyata 3070’i ikinci el satmaya çalışıp 1-2 bin TL zarar edip 4070Ti falan alabilirsiniz bütçeniz varsa.

Her koşulda, 13900K çok güçlü bir işlemci. 2 seneye 5000 serisi ekran kartları çıkınca hepsini besleyebilir, çok da bir kaybınız yok.

Son düzenleme:
Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?

Yani evet paranızın tam karşılığını alamamışsınız ama kötü bir sistem de değil elinizdeki. 3070’i değiştirebileceğinizi sanmıyorum çünkü internetten değil direkt mağazadan almışsınız. Konuşmayı deneyebilirsiniz ama sanmadım değiştirme/iade hakkınız olduğunu.

1080p’de oynuyorsanız 3070 de gayet iyi bir kart. Bunu bir hayat dersi olarak alıp keyfini çıkarın sisteminizin, yeterince bilginiz olmadan araştırma yapıp insanlara danışmadan, satıcılara kanmışsınız. Aslında suç sizde değil size bu kadar dengesiz sistem toplayan sözde teknoloji market çalışanlarında, ama yapacak bir şey yok.

Alternatif olarak, aldığınız fiyata yakın bir fiyata 3070’i ikinci el satmaya çalışıp 1-2 bin TL zarar edip 4070Ti falan alabilirsiniz bütçeniz varsa.

Her koşulda, 13900K çok güçlü bir işlemci. 2 seneye 5000 serisi ekran kartları çıkınca hepsini besleyebilir, çok da bir kaybınız yok.
1080p de oynuyorum.
Evet haklısın keşke biraz bilgilenip öyle gitseydim. Ama dediğim gibi oraya ps5 almaya gitmiştik bu olay aniden gelişti.
Yeterince bütçem var aslında 3070 satıp 4070 alabilirim ama şuanlık idare edeceğim.5000 serisi çıkarsa alıcağım.
Yardımınız için çok teşekkür ederim iyi günler.

1080p de oynuyorum.
Evet haklısın keşke biraz bilgilenip öyle gitseydim. Ama dediğim gibi oraya ps5 almaya gitmiştik bu olay aniden gelişti.
Yeterince bütçem var aslında 3070 satıp 4070 alabilirim ama şuanlık idare edeceğim.5000 serisi çıkarsa alıcağım.
Yardımınız için çok teşekkür ederim iyi günler.
3070 1080p'de sizi zaten en az 2 yıl rahat götürür, 5000 serisi çıkınca da 5070 falan alır 2K'ya geçersiniz isterseniz. 1080p'de kalmak isterseniz güncellemenize bile gerek kalmayabilir.

Ani kararlar bu gibi konularda neredeyse her zaman hatadır, aklınızda bulunsun. PS5'ten PC'ye ikna olduğunuz anda "O zaman 1-2 gün PC araştırayım" diyebilmeniz gerekli. Ama sorun değil, en azından maddi olarak sıkıntınız yokmuş, ülkedeki insanların en az yarısından daha şanslısınız. Dert edilecek bir durum değil, pahalı bir hayat dersi sadece. Bilgisayarınızdan alacağınız keyfi azaltmasına izin vermeyin kesinlikle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı