Öncelikle herkese selam.
Biraz önce Call Of Duty Warzone 2.0 (işletim sistemi ile birlikte SSD'de yüklü durumda) oynarken bilgisayarım aniden anlamsız şekilde yeniden başladı. Bilgisayar tekrar açıldığında ise hiçbir şey olmamış gibiydi. Daha net bir şekilde anlatmam gerekirse her iki monitörüm de karardı. Ekranda yalnızca bazı renkli şeyler vardı. Örneğin oyun esnasında işaretlediğim bir binanın işareti duruyordu ya da şarjörümde kalan mermi miktarı halen ekrandaydı veya ikinci monitörümde açık olan Discord'un bazı noktalarındaki renkler bulunuyordu. Bunun dışındaki her yer simsiyahtı. Hemen kasaya eğilip hata kodu gibi bir şey var mı diye bakmak istedim ama ben bakana kadar sistem çoktan yeniden başlamaya başlamıştı ve görebildiğim tek kod 98'di. Anlamına baktım fakat hiçbir mantığı yok. Bana bilgisayar her açılırken rutin geçen sayılardan biri gibi geldi. İlk defa oldu ve son olmasını umuyorum fakat yine de ufak bir kalp krizi geçirtti.
Son olarak bu olayı yaşamadan sadece 10 saniye kadar önce nedense her iki monitörümde de bir anlık kararma gibi bir şey olur gibi oldu. Örneğin ikinci monitörde açık olan Discord ana monitöre döndü. Sanki kablosunu çekmişim gibi. Bir an ne oluyor dedim fakat hemen sonra oyuna devam edebildim. 10 saniye kadar sonra da bilgisayar yeniden başladı zaten.
Test etmek amaçlı AIDA64 ve Furmark indirdim bilgisayara biraz önce. Her ikisini de 5'er dakika çalıştırdım fakat hiçbir şey olmadı. Sıcaklıklar da genel olarak (işlemci dışında) makul seviyelerdeydi. İşlemci sadece bir ara 90'ı gördü sonra tekrar düştü çünkü fanlar sessiz moddaydı. Onları dengeliye çektim ve böylece düzeldi. 85-90 arası seyretti değişiklik yapınca.
Aşağıda imzamda yazıyor olmasına rağmen sistemimde bağlı olan tüm her şey yazılı durumda.
Sizce sebebi ne olabilir bu durumun? PSU kaynaklı olabilir mi? Yetersiz güç durumu v.b..
Şimdiden yanıtlarınız için herkese teşekkür ediyorum.
(Not: Herhangi bir overclock yapılmamış durumda sistemimde. Sadece RAM'ler 3200'e XMP açılarak çıkartılmış durumda o kadar.)
Tüm Sistem Özellikleri:
MSI Optix G241 / Samsung T450 24" (Çift monitör kullanıyorum.)
MSI Z590 Gaming Carbon Wi-Fi
Intel i7 11700K
Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB
Corsair iCue H100i Elite Capellix
Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8 GB) 3200MHz CL16
Sandisk 1TB Ultra 3D NVMe M2 SSD
WD Blue 1 TB HDD
Corsair SP120 RGB Pro
Corsair CX750F RGB 750 Watt PSU
Corsair iCue 4000X
SteelSeries Stratus Duo
SteelSeries Apex 3