RTX 3070 sistem resetlenmeden açılmıyor

canyakan64

Picopat
Katılım
18 Ekim 2021
Mesajlar
7
İyi günler dilerim. Masaüstü bilgisayarım başlat tuşuna bastıktan sonra siyah ekranda kalıyor ve anakart üzerindeki RAM hata ışığı yanıyor. Reset tuşuna basar basmaz açılıyor. Bilgisayarımı bekleme modundan uyandırırken açılmak yerine direk olarak BIOS'a giriyor. İki kez "kaydet çık" işlemi yapınca açılıyor. Sistemim yeni ve BIOS ayarlarım bu süreçte sıfırlanmıyor. BIOS pilimle alakalı bir sıkıntım yok. Sürücülerimin tamamı günceldir. Sorunumun çözümü nedir? Erp ayarıyla bir ilgisi var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
Sistemim:
ASUS Dual RTX 3070.
AMD Ryzen 5600X.
ASUS'u TUF Gaming B550 Plus.
HyperX 3200MHz 16 GB RAM.
Kingston 500 GB M.2 SSD.
Corsair 650W bronz 80+ PSU.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
KS
KS
canyakan64

canyakan64

Picopat
Katılım
18 Ekim 2021
Mesajlar
7
Boot ayarlarınızı yaptınız mı? Yani pc ilk açıldığında sistemin Windows'un kurulu olduğu diski okuması gerekli. eğer yapmadıysanız biosta boot menusunden 1. seçeneğe Windows'un kurulu olduğu diski seçin. Windows boot manager yazar büyük ihtimalle.
Sıkıntı orada bence de. Bilgisayarımı yeniden başlatıp BIOS'a girince boot menüsündeki o kısım açık oluyor fakat Kapalı olan bilgisayarımı açınca boot menüsündeki o disk bölümüne erişemiyorum. Yeniden başlatıp o bölüme eriştiğimde zaten bir tane olan diskim seçiliydi. Ne yapmalıyım?
 
Katılım
30 Ekim 2017
Mesajlar
100
Sıkıntı orada bence de. Bilgisayarımı yeniden başlatıp BIOS'a girince boot menüsündeki o kısım açık oluyor fakat Kapalı olan bilgisayarımı açınca boot menüsündeki o disk bölümüne erişemiyorum. Yeniden başlatıp o bölüme eriştiğimde zaten bir tane olan diskim seçiliydi. Ne yapmalıyım?
Anakartın modeli ile youtube üzerinden arama yapın. Bir kaç video vardır muhakkak boot ayarları ile ilgili.
 

Force1

Femtopat
Katılım
18 Ekim 2021
Mesajlar
12
Teşekkürler, denedim. Bu defa ise PC reset tuşuna basamama ihtiyaç duymuyor lakin direk BIOS'a giriyor. İki kez "kaydet çık" yaptıktan sonra açılıyor. Bunu için ne yapabilirim?
Bu problemi de yaşamıştım, Asus ana kartlar ilk kurulduğunda güvenli modda açılıyor gibi bir şey okumuştum, ram frekans değerlerini yükselttiğim de düzelmişti. Örneğin benim ramlerim 3200 MHz ama ilk kurulduğunda Asus bunu 2400 MHz olarak çalıştırıyordu ve her açılışta BIOS a yönlendiriyordu. Muhtemelen bu yüzden oluyor. Küçük bir Asus MHz yükseltme olarak ararsanız bulabilirsiniz. (Hız aşırtma dan bahsetmiyorum)
 
KS
KS
canyakan64

canyakan64

Picopat
Katılım
18 Ekim 2021
Mesajlar
7
Bu problemi de yaşamıştım, Asus ana kartlar ilk kurulduğunda güvenli modda açılıyor gibi bir şey okumuştum, ram frekans değerlerini yükselttiğim de düzelmişti. Örneğin benim ramlerim 3200 MHz ama ilk kurulduğunda Asus bunu 2400 MHz olarak çalıştırıyordu ve her açılışta BIOS a yönlendiriyordu. Muhtemelen bu yüzden oluyor. Küçük bir Asus MHz yükseltme olarak ararsanız bulabilirsiniz. (Hız aşırtma dan bahsetmiyorum)
RAM'lerimi 3000MHz yaptım ama yine aynı sorunu yaşıyorum. Sistemi ilk aldığımda böyle bir sorunla karşılaşmamaıştım. ErP ayarını değiştirdim diye hatırlıyorum. Bir ilgisi var mıdır? Bilgisayar kapanınca ışıkları da sönsün diye.
 

Yeni konular

Yukarı