RTX 3070 sisteme 800-1200 TL PSU önerisi

CikiBavyer

Megapat
Elimde Xigmatek Vector s 750W 80+ Silver güç kaynağı var ama yetmiyor. Yayın yaparken bilgisayar reset atıyor. Bana 800-1200 bandında en azından yarı modüler bir güç kaynağı önerir misiniz? R5 5600X, RTX 3070.

750W korkutuyor beni ya elimde 750 80+ Silver var internette videolarda baktığım kadarıyla 600W 80+ Gold'lar bile 3090'ı besleyebiliyor acaba nasıl yapsam.
Bu arada sisteminin reset atma sebebinin PSU kaynaklı olduğuna emin misin? Elindeki PSU 12V kanalından 744W veriyor. Rahat yetmesi lazım o sisteme.
yani başka neyden olabilir aklıma bir tek psu geliyor

750 W korkutuyor beni ya elimde 750 80+ silver var internette videolarda baktığım kadarıyla 600W 80+ Gold sertifikalılar bile 3090'ı besleyebiliyor acaba nasıl yapsam?

Yani başka neden olabilir aklıma sadece PSU geliyor.
Nvidia'nın önerdiği minimum değer bile 650W. Kaldı ki sağlam 550W bir PSU bile yeterli geliyor. Nvidia işi garantiye almak için yüksek öneriyor. Ki senin elindeki PSU 750W. Arızalı değilse PSU kaynaklı bir sorun değildir.

OCCT Power Test yapabilir misin?

Sorun cikmazsa sirayla OCCT VRM, Furmark ve Prime95 testlerini yap.

Arızalı olup olmadığını test edebileceğim bir benchmark vesaire bir şey var mı acaba? 6 yıllık bir PSU kullanıyorum eskidiği için performansı düşme olasılığı var mı, bir de bir hafta önce fanı cok yavaş ve sesli dönüyordu yağladım ses ve hızı normalde döndüm ama PSU'yu alyan anahtarı ile açmam gerekti 3'ünü açtım 4.sü yalama oldugu için biraz zorlama yaptım biraz yamukluk oldu içindeki parçalara dokunmadım veya onları yamultmadım. Aklıma sadece bunlar geliyor.

Sorun cikmazsa sirayla OCCT VRM, FurMark ve Prime95 testlerini yap.

FurMark testini 2 gün önce yaptım ekran 40-50DK boyunca bir kapanma olmadı.
@246941 OCCT Programını indirdim tam olarak bir ayar yapmama gerek var mı yoksa direkt çalıştırmalı mıyım? test ederken nereye dikkat etmem gerek

Power testini tam olarak nasıl yapabilirim acaba programı kurdum direkt başlatmam yeterli mi
@246941 Programı çalıştırdım 30 saniye sonra crashed dedi tam olarak ne anlama geliyor
Power test

Power testi yaptığım an pc reset attı tıkladığım an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…