RTX 3070 sisteme takınca çalışmıyor

Innocencee

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf GTX 1650, H410M-H V2H, Corsair Vengance RGB White 2x8 2666 MHz, 650w PSU, Intel i5 10400F,
Meslek
Pide Fırını Ustası
2. elden bir 3070 aldım. Kartı bizzat almaya kendim gittim ve adam kartın sorunsuz çalıştığını kendisi bana gösterdi. Hiçbir sorun yoktu ve gayet iyi durumdaydı. Alıp eve gelip PC'ye kartı taktığım zamansa nasıl oluyor bilmiyorum ancak PC çalışmadı. VGA ışığı yanmaya başladı. 16 PCI Express kablosunun 8 pinini çıkartıp denediğim de ise değişik bir şekil de çalıştı ancak tam olarak çalışmadı, bu sefer de sadece sistemin ışıkları yandı ama VGA ışığı hala yanıyordu. Sağda ki pinini taktığım da değişik bir şekil de ise elektrik gelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Tavsiye de bulunursanız sevinirim, gidip herhangi bir bilgisayarcıya da vermeye korkuyorum, pek güvenim yok açıkçası.

Metal bir şeye dokun ben metal semavere dokunuyorum dikkat et yanma :D sonra kasanın güç kablosunu çıkar güç tuşuna 5-10 saniye basılı tut ekran kartını söküp tak kabloları da dediğim gibi yap dene öyle bir.

Tamamdır :D dediklerini bir yapayım o halde.

Metal bir şeye dokun ben metal semavere dokunuyorum dikkat et yanma :D sonra kasanın güç kablosunu çıkar güç tuşuna 5-10 saniye basılı tut ekran kartını söküp tak kabloları da dediğim gibi yap dene öyle bir.
Biraz değişik gelecek ama telefon numaranı versen veya ben sana versem öyle bir yardım etsen olur mu?

Tamamdır :D dediklerini bir yapayım o halde.

Biraz değişik gelecek ama telefon numaranı versen veya ben sana versem öyle bir yardım etsen olur mu?

Numara vermek ban sebebi mi bilmiyorum ama söylediklerim basit
1-statik elektriğini at.
2-kasanın güç kablosunu sök.
3-güç tuşuna 5-10 saniye basılı tut bırak.
4- ekran kartını sök.
5- ekran kartını tak.
6-kablolarını belirttiğim şekilde tak.
7-güç kablosunu tak düğmeye bas.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı