RTX 3070 sistemin sıcaklık değerleri nasıl?

Berkay Kiraz

Hectopat
Makaleler
10
Yer
Afyon
Merhaba arkadaşlar. RTX 3070 i5 11400F sistemim var. Valorant oyununu yüksek ayarlarda 2K oynarken GPU 60 derece, CPU 70 derecelere dayanıyor. Sistemimde Cooler Master 120mm sıvı soğutma bulunuyor. Oyun oynarken burnuma yanık kokusu geliyor. Frisby kasam var. Hazır sistem olarak geldi. Sizce değerler normal midir?

IMG_20230219_141736.jpg

Merhaba arkadaşlar. RTX 3070 i5 11400F sistemim var. Valorant oyununu yüksek ayarlarda 2K oynarken GPU 60 derece, CPU 70 derecelere dayanıyor. Sistemimde Cooler Master 120mm sıvı soğutma bulunuyor. Oyun oynarken burnuma yanık kokusu geliyor. Frisby kasam var. Hazır sistem olarak geldi. Sizce değerler normal midir?

Eki Görüntüle 1675037

ekran kartı olması gereken fakat CPU'nun fanı stok fan mı?

Sıvı soğutucu varmış şimdi gördüm yanık kokusu PSU da sanırım Frisby baş şüpheli o hocam kesinlikle hatta katil denebilir acilen değiştirin PSU'yu.

Eki Görüntüle 1675037
Yanık kokusu psikolojik olabilir mi?

Eki Görüntüle 1675037

Hocam sıcaklık değerleri oldukça normal oynadığınız oyuna göre değişir tabii de fazla değil ama yanık kokusun PSU'dan gelmesi kuvvetle muhtemel.

Tek fanlı sıvı soğutmalar kule tipi hava soğutmalara göre daha kötüymüş aynı oyunu oynuyorum en fazla 61 62 dereceyi gördüm. İşlemci kullanımı %30 civarında ve 4.65 GHz olarak oyunu oynuyorum. Wallpaper Engine, Discord, Razer Synapse gibi birkaç programda açık oluyor oyundayken. Ekran kartınız çok iyi. O güç kaynağından hayır gelmez. 10 yıllık sertifikasız Cooler Master güç kaynağım var sorun yaşamıyorum. 500W yazıyor üstende ama 12v kanalından 360W veriyor henüz bir sorun yaşamadım. En kötü 450 500W Bronze sertifikalı bir güç kaynağı ile değiştirmenizi öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı