RTX 3070 Ti sistemde monitör aniden kapanıp açılıyor

Yer
Washington D.C.
RAM
Corsair Vengeance 2x8 16GB 3600MHz
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 500GB
Ekran kartı
MSI Ventus 3x RTX 3070Ti
Anakart
GigaByte B450M K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar bilgisayarı kullanırken ekran aniden siyah olup 2 en fazla 3 saniye sonra geri geliyor. İlk kez gün olmaya başladı çok sık olmuyor ama tabii sinir bozucu. Bilgisayara bir şey olmuş gibi hissettirmiyor oyunlarda performans sorunu yok kasma donma yok. Monitörde de sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü HDMI kablosunu çıkarıp sanki hemen geri yerine takmış gibi oluyor ekran. Sebep ne olabilir? FurMark atıp test edeceğim belki ekran kartındadır diye fakat emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok büyük ihtimalle ekran kendini bir yokluyor. Onu geçtim 3070 Ti ile neden HDMI neden DisplayPort değil?

Anladım hocam büyük ihtimalle dediğim gibi monitör son bir kontrol yapıyor ya da onun gibi bir şey.

FurMark attım ekran gidip gelmedi. Daha önceden hiç yaşanmadı böyle bir şey bu arada yıllardır aynı monitöru kullanıyorum. Bi ekran kartı değiştirip deniyicem bakalım.

Dosya Ekleri

• resim_2024-12-28_022501034-min.png
    resim_2024-12-28_022501034-min.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 22
İyi sosyaller ekran kartı driverları güncel mi? Güncel olduğunu farzedersek sorun monitördedir ki FurMark'da tam yükte bir sıkıntı olmuyorsa çok yüksek ihtimalle monitör ve HDMI kablosunu düşünmek gerek. Basit olarak HDMI kablosunu değiştirme imkanınız var mı sonuçta teknolojik bir şey ve ömrü var. Bir test edin derim.

İyi Sosyaller ekran kartı driverları güncel mi? Güncel olduğunu farzedersek sorun monitördedir ki FurMark'da tam yükte bir sıkıntı olmuyorsa çok yüksek ihtimalle monitör ve HDMI kablosunu düşünmek gerek. Basit olarak HDMI kablosunu değiştirme imkanınız var mı sonuçta teknolojik bir şey ve ömrü var. Bir test edin derim.

Günceldi sürücüler. Dün akşam kartı değiştirip farklı bir 3070 Ti taktım DDU ile driverları silip yine aynı sürüm driver kurdum. Sorun yaşamadım sonra tekrar driverları silip eski o sorunu yaşarken kullandığım kartı taktım şu an yine aynı sürüm driver kullanıyorum fakat bir problem yok. Garip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı