RTX 3070 Ti'ın AMD'deki rakibi hangi kart?

Hangi oyunları oynayacağınıza bağlı çünkü bırakın 3070ti'ı 3090 bile 4K çözünürlükte AAA oyunları yüksek FPS'te çalıştıramıyor. 4K oyun çağına daha 2-3 sene var bence.
Hangi ayarlarda nasıl bir performans istediğine bağlı. AAA oyunlarda 4K Ultra 120 FPS istiyorsan bu kartlarla zor. Eğer 4K Ultra 60 FPS bekliyorsan bazı AAA oyunlarda beklentin karşılanır ancak AC Valhalla gibi oyunlarda 45 FPS bandında kalırsın. İnce ayar yaparım Ultra takıntım yok diyorsan çoğu oyunda 4K 60 FPS değerine ulaşabilirsin. 2K'de ise hiçbir sorun yaşamazsın.
Ultra takıntım yok ama bu kadar para vermişiz sonuçta ultrayı isterim denerim tabii ki:) Anladığım kadarıyla hala 4K 100+ FPS oyunculuktan uzağız hala dünya olarak:) Hala 2K seviyelerindeyiz anlaşılan.
 
Ultra takıntım yok ama bu kadar para vermişiz sonuçta Ultra'yı isterim denerim tabii ki:) Anladığım kadarıyla hala 4K 100+ FPS oyunculuktan uzağız hala dünya olarak:) Hala 2K seviyelerindeyiz anlaşılan.

4K 100+ FPS alırsınız ancak Orta ayarlarda bile oynayamazsınız AAA oyunları, yoksa Valorant vs 4K Ultra ayarlarda 100+ FPS oynanır muhtemelen 3090 ile.
 
4K 100+ FPS alırsınız ancak Orta ayarlarda bile oynayamazsınız AAA oyunları, yoksa Valorant vs 4K Ultra ayarlarda 100+ FPS oynanır muhtemelen 3090 ile.
Yani Valorant, CS:GO veya LoL gibi oyunları saymıyorum tabii ki. Dediğiniz gibi sonuçta kartın asıl gücünün ölçüleceği AAA oyunlar belirler bu durumu.
 
Peki 4K oyunculuk için RTX 3070 Ti ve RX 6800 modelleri zayıf mı kalır?
Şahsen çok da zayıf kalacağını sanmıyorum.

Beklentileriniz uç noktada seyretmiyorsa performansları 4K'de aşağı/yukarı tatmin edecektir bence zira söz konusu çözünürlükte, halihazırda en tepe kartların bile yeri geldiğinde beklenilen performansı sergileyemediğini göz önünde bulundurmamız gerekiyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı