RTX 3070 ve Ryzen 5 3600 sistem nasıldır?

emocstaken

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB AM4.
Ekran kartı: Palit RTX3070 GAMINGPRO OC 8 GB 256Bit GDDR6.
anakart: Biostar B550mh 4000mhz Oc S+v+gl Ddr4 Am4
RAM: Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16.
SSD: Netac N535S 480GB 560/520 Mbps 2.5" SATA.
Power Supply: Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze.
İşlemci soğutucusu: Deep cool gammax L120 V2 RGB 120mm sıvı CPU soğutucu
kasa iskeleti: darkflash dlx 21 mesh

Sistemi 2K çözünürlükte kullanacağım için darboğaz konusunda sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. Yazdığım parçaları önceden kullanmış arkadaşlar varsa ya da bilgisi olan varsa sorun çıkarma ihtimali olan ya da diğer parçaların performansını düşürme ihtimali olan parçalar yerine alternatif önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Anakart nerede?
120mm işlemci soğutucuları genellikle gereksiz oluyor.

Bütçe belirtme şansın var mı ? Ayrıca Anakart ve Kasayi da eklersen güzel olur.

Bütçe belirtme şansın var mı ? Ayrıca Anakart ve Kasayi da eklersen güzel olur.
bütçe en en son 12bin ve kusura bakmayın düzenlemiştim yazıyı da kaydedip anakartı ekleyememişim sanırım şimdi ekledim
kusura bakmayın hocam düzenlemiştim ama kaydetmemişim sanırım ekledim anakartı. darkflash twister dx 240mm soğutucu nasıldır peki sizce? linkini de bırakıyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Güç kaynağına 800tl desek
Arctic2 bu arkadaşa da 840 desek toplam 13200 yapıyor. Agacım bence gidip de garip gurup anakart bilinmedik bir ssd kullanmak yerine daha bilindik seçeneklere yönelebilirsin, Bu anakartın b550 modeli de var ama mAtx.
Bu arkadaşa da bakabilirsin. Gerçi fiyata işlemci soğutucu dahil değil. Bir önceki mesaj da attığım aio gerçekten kaliteli, 1500-1700rpm aralığında hem çok sessiz çalışıp hem de çok iyi iş yapıyor. Tabii istersen küçük kardeş arctic freezer e sports olanı da alabilirsin ikisi de kaliteli soğutucular.
Bu arada ben sistemi uydurmaya çalıştığım için anakarttan biraz kısarak uydurmaya çalıştım prime serisinin vrm leri ne kadar kaliteli bilmiyorum ama gigabyte cidden güzel kart. Eğer b550 kart olsun diyorsan üstüne koyup msıb550apro alabilirsin budget b550'ler arasında cidden güzel kart ama nerden baksan 1300 vardır fiyatı.
BU da son sistem Sycte soğutucularından birini pc hocasının videosunda görmüştüm bir bakabilirsin. Bu arada ilk attığınız sistemde 3600 var diye 9700k yı koydum, 3600x, 5600x ile karşılaştırmayın.

Son düzenleme:
450 anakartlar artık düşük gibi geliyor ya.. biostarı da biraz araştırdım fena bir marka değil gibi. soğutucu için ne düşünüyorsunuz?

450 anakartlar artık düşük gibi geliyor ya.. biostarı da biraz araştırdım fena bir marka değil gibi. soğutucu için ne düşünüyorsunuz?
b550 kart alacaksan msı b550a pro ya bakmanı öneririm. Ben 3600 kullanacaksın diye diye 450 çipset önerdim, bu arada 3600 3070 i ne kadar besler bilmiyorum. ama attığım sistemlerde ki gibi üstüne biraz daha bütçe koyarak 5600x alırsan baya rahatlatır sistemi.

besler besler o dert değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…