RTX 3080 Full HD'de kaç yıl idare eder?

Ekran kartı uzun kullanımdan sonra ölüyor mu, tamiri olmuyor mu?
Fırınlayarak bazen kurtarılıyor, fanları bile değiştirebiliyorsun.

Nasıl kullandığına ve biraz şansa bağlı bu iş. 2-3 senede bir termal pad, macun değişim yap belki 10 seneden bile fazla götürür.

2006 yılında EU'da çıkan kurşunsuz lehim yasası gereği anakarta lehimli tüm entegreler bir zaman sonra çatlıyor ve temassızlık yapıyor. Reball adı verilen işlemle hayata döndürülüyor eskisinden daha sağlam olarak. Zira Reball işleminde kurşunlu lehim kullanıyor ve bu da neredeyse ömürlük oluyor.

Bu konuda benim bildiğim en iyi firma Dataservis

Ekran kartı uzun kullanımdan sonra ölüyor mu, tamiri olmuyor mu?

3080 çok güçlü bir kart ve 10 GB Vram 1080P'de uzun süre sıkıntı çıkarmaz. Gelecek teknolojilere bağlı olarak kartın ne kadar rahat götüreceğini tahmin etmek bir tık zor ama DLSS bile bu kadar kazanç sağlıyorken bence 5 sene ayar kısmadan takılırsınız.

Eğer temiz kullanırsanız 10 yıla kadar ömrü var hatta daha uzun bile olabilir ama hor kullanarak ortalama 3-5 yıl boyunca kullanırsınız.

Teşekkürler ancak maalesef vram'i biraz düşük hocam..
Tam olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz ekran kartıyla? VRAM fazlasıyla yeterli ha gelecekteki yıllar için VRAM yeterli olur mu bilemem yeni nesil oyunlar daha çok VRAM isteyebilir ama şu anlık fazlasıyla yeterli.

Benim sevdiğim bir kaç oyun var hocam; Flight Simulator, F1 ve NFS serisi. Özel olarak eğer çıkarsa Last of Us (İnşallah pc'ye gelir). Başka oyun çok oynamıyorum.
Tam olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz ekran kartıyla? VRAM fazlasıyla yeterli ha gelecekteki yıllar için VRAM yeterli olur mu bilemem yeni nesil oyunlar daha çok VRAM isteyebilir ama şu anlık fazlasıyla yeterli.

Hocam 3080'in kullanıcı hedef kitlesi 4k mi yani? Birde bilmediğim için bişey soracağım, yeni çıkan 4060 veya 4070, benim karttan iyi midir?

Hocam o kart ilk çıktığında 4K 60 fps kartı olarak çıktı zaten, kendim 1.5 sene 4K ekranda kullandım, 50'nin altına inmedi FPS Ultra ayarlarda aşağı yukarı tüm oyunlarda (RTX kapalı - DLSS 2.0 kapalı)

2K için ultra açmazsın, high oynarsın her türlü en az 5 sene.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı