RTX 3080 günümüz için yeterli mi?

2018'den 2024'e kadar yaklaşık 6 yıl Asus ROG Strix RX 580 kullandım i7 4770 işlemci ile. 1080p orta-yüksek ayarlarda hâlâ daha taş gibi ikili.
Bende 2019-2023 arasında R5 2600 GTX 1060 16GB Ram kullandım ve aldığım ilk güçlü bilgisayardı. Hala neredeyse oynatamayacağı oyun yok 8 yıllık ekran kartı olmasına rağmen. Tamam ekonomi kötü falan ama bizim millet herşeyi abartmayı çok seviyor. Şuanda rahat oyun oynatacak bir bilgisayara dolaşmak çok kolay. Örneğin RTX 2060lı sistemler 10 12 bin TL bandında. Yani asgari ücretin yarısına gayet iyi oyun oynatacak sistemler toplanabilir.

Şu soruları neden soruyorsunuz anlamıyorum. Birkaç ay öncesine kadar RX 580 kullanıyordum o bile hâlâ birçok oyunu rahatça oynatıyor, millet GTX 1050'yle bile oynuyor, RTX 3080 tabii ki yeter de artar günümüz oyunları için.

Neden hala soruyoruz, çünkü her hafta bilgisayar satın almıyoruz ya da upgrade etmiyoruz. Ayda yılda bir sistem almaya niyetleniyoruz onunda iyi olması için iyicene araştırıyoruz. Ee sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıptır değil mi?

Neden hala soruyoruz, çünkü her hafta bilgisayar satın almıyoruz ya da upgrade etmiyoruz. Ayda yılda bir sistem almaya niyetleniyoruz onunda iyi olması için iyicene araştırıyoruz. Ee sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıptır değil mi?
Doğru diyorsun, haklısın. Ancak bu durumda da "yeterli mi" yerine "alınır mı" diye konu açsan daha mantıklı olurdu bence. Yine de dediğin gibi bilmemek değil öğrenmemek ayıp :)

Doğru diyorsun, haklısın. Ancak bu durumda da "yeterli mi" yerine "alınır mı?" diye konu açsan daha mantıklı olurdu bence. Yine de dediğin gibi bilmemek değil öğrenmemek ayıp :)

Sende haklısın hocam. Teşekkür ederim.

Haklısınız hocam. Ben yıllardır sektörün içinde olduğum takip ettiğim için 3080 için yeterli mi sorusu biraz abes geldi açıkçası ama çok fazla bu işlerle ilgilenmeyen birisi için gayet doğal yerine bir soru. O yüzden kusura bakmayın biraz sert çıkmış olabilirim. Dediğiniz gibi önemli olan sorup doğrusunu öğrenmek. 3080 yıllarca işinizi görür merak etmeyin :).

Haklısınız hocam. Ben yıllardır sektörün içinde olduğum takip ettiğim için 3080 için yeterli mi sorusu biraz abes geldi açıkçası ama çok fazla bu işlerle ilgilenmeyen birisi için gayet doğal yerine bir soru. O yüzden kusura bakmayın biraz sert çıkmış olabilirim. Dediğiniz gibi önemli olan sorup doğrusunu öğrenmek. 3080 yıllarca işinizi görür merak etmeyin :).

Ne kusuru hocam estağfurullah.

Hocam 2K ve en yüksek grafiklerde oynamaya takıntılı biri için 4070 ti super kaç yıl götürür ? Yeterli mi sizce .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı