RTX 3080 sistem kendi kendini resetliyor

Yer
sakarya/akyazı
Daha fazla  
RAM
Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Siyah DDR4 3000MHz
İşlemci
Intel i7 7700K
6 aydır 3080 ile kullanıyorum PC'yi.
i7 7700K ile GTX 1060 vardı nomalde 1060'ı söküp 3080 takmıştım.
Sorun yok DSR ile 2K ya çekip kullanıyordum.
Hyper 80+Bronze Pro 700W güç kaynağı var acaba güç yetmiyor olabilir mi Temmuz'dan bu yana kullanıyorum 3080'i son 1 aydır PC kendı kendini resetliyor ne yaptıysam düzelmedi en son sorun güç kaynağında dedim artık ona da nasıl bakarız emin değilim.
Ne tavsiye edersiniz sorunu bulmak için?

700 watt yeterli gelir diye düşünüyorum. PSU ile ilgili bir sorun olmasa gerek. Ekran kartına göre RAM ve işlemci zayıf geldi. O işlemci yetmiyor bundan dolayı sistem kapatıyor olabilir mi?

700 watt yeterli gelir diye düşünüyorum. PSU ile ilgili bir sorun olmasa gerek. Ekran kartına göre RAM ve işlemci zayıf geldi. O işlemci yetmiyor bundan dolayı sistem kapatıyor olabilir mi?
İşlemci hala güçlü bir işlemci, ve darboğazdan dolayı sistem kendini resetlemez.

Olay günlüğüne bakabilirsiniz.

Anakartı yazmamışsın ama bence işlemci kadar eskidir, kaldıramıyor olabilir. Bu sistem baya dar boğaz yapar bence.

İşlemci hala güçlü bir işlemci, ve darboğazdan dolayı sistem kendini resetlemez.

Olay günlüğüne bakabilirsiniz.
hocam kernel power filan diyor ama çözemedim 1 aydır en son dedim artık güç kaynağında sıkıntı var bulamadım bir türlü sorun nedir

Anakartı yazmamışsın ama bence işlemci kadar eskidir, kaldıramıyor olabilir. Bu sistem baya dar boğaz yapar bence.
msi gaming m5 serisi

sistem bu hocam

Monitör: MSI G24C4
Kasa: Corsair Carbide Spec-Alpha Gaming Mid Tower
Güç kaynağı: FSP H3-700 Hyper 80+Bronze Pro 12cm PSU 700W
Anakart: MSI Z170A Gaming M5
İşlemci: Intel i7 7700K
İşlemci soğutucu: Cooler Master Seidon 120V V3
Ekran Kartı: ASUS TUF NVIDIA GeForce RTX 3080
Ram :Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Siyah DDR4 3000MHz CL15 1.35V PC Ram
SSD: Samsung SSD 850 EVO 250GB
SSD: Western Digital 1 TB Blue SN550 WDS100T2B0C M.2 PCI-Express 3.0
HDD: Seagate Barracuda ST500DM002 1BD142-302 3.5" 500 GB SATA3

%40 gibi bir darboğaz sözkonusu. Hatta orijinalde 1920x1080 olduğu için %50 diyebiliriz.
ya donanımda sorun olmasın gerekirse sökerim 3080 i 1060 ı takar devam ederim yine

Dosya Ekleri

• sa.png
    182,7 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:

Ayrıntılar sekmesinin ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Önemli yazan olayın.

Ayrıntılar sekmesinin ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Önemli yazan olayın.

3080 sökülür mü, yapma.
hocam sorun güç yetmiyor gtx 1060 ı takınca kapanmayacak ise elbette sökülür yani kaliteli oyun oynıcam diye sürekli pc nin resetlenmesini istemeyiz heralde iyice can sıktı
yeni sistem toplıcam diye aldım zaten 3080 i takmayacaktım baktım sistem kaldırıyor oynatıyor ondan dolayı taktım 6 aydır sorunsuz kullanıyordum ta ki böyle kendini resetlemeye başlayana kadar neden resetliyor onu dahi bulamadım ekran kartını söküp 1060 ı taktım yine yok
ramleri değiştim eski kullandığım ram i taktım yine yok ssd söktüm hdd söktüm denedim yine yok anlamadım valla

Bilgisayarı OCCT stres testine sokabilir misiniz? Eğer kendini resetlerse sıkıntı PSU'da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…