Çözüldü RTX 3080 sistemde AC2'de ekran kartı fanları dönüp duruyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aliyevv07

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartım Zotac RTX 3080. AC2 oynuyorum kartın fanlarından biri dönmeye başlıyor 1-2saniye dönüp duruyor ve diğer fan aynısını yapmaya başlıyor. Bu oyundan mı kaynaklı(karta çok az yük bindiriyor) yoksa kartta bir sorun mu var? Kart tam yük altına girince fanların 3'ü de normal çalışıyor bu arada.

Çözüm
Ekran kartım Zotac RTX 3080. AC2 oynuyorum kartın fanlarından biri dönmeye başlıyor 1-2saniye dönüp duruyor ve diğer fan aynısını yapmaya başlıyor. Bu oyundan mı kaynaklı(karta çok az yük bindiriyor) yoksa kartta bir sorun mu var? Kart tam yük altına girince fanların 3'ü de normal çalışıyor bu arada.

Otomatik fan sistemi var kardeşim. Derece 59-61 arası oynuyorsa fan kendini açıp kapatıyordur. Daha açık anlatayım derece 60-61 de fan açar ekran kartında çok yük olmadığı için kart 59-61 arası derece değiştiriyor. 😁

Otomatik fan sistemi var kardeşim. Derece 59-61 arası oynuyorsa fan kendini açıp kapatıyordur. Daha açık anlatayım derece 60-61 de fan açar ekran kartında çok yük olmadığı için kart 59-61 arası derece değiştiriyor. 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Otomatik fan sistemi var kardeşim derece 59 61 arası oynuyorsa fan kendini açıp kapatıyordur. Daha açık anlatayım derece 60 61 de fan açar ekran kartında çok yük olmadığı için kart 59 61 arası derece değiştiriyor. 😁

Tam olarak dediğiniz gibiymiş, teşekkür ederim.

Tam olarak dediğiniz gibiymiş, teşekkür ederim.

Öyle ama onu otomatikden çıkarmanızı öneririm fanların ömrünü yer BIOS'tan onun modunu değiştirirseniz iyi olur boştayken bile düşük RPM de döner o yüzden kartınız o düşük oyunda bile hiç 60 derece görmez 50 derecede çalışır bu benim fikrim tabii ki birisi çıkar öyle şey mi olur der bu ışık açıp kapatmak gibi bir şey 12voltu 2 saniye verip kesiyor lamba devamlı yanarsa değil açıp kapatırsan çabuk patlar bu da boyle bir şey benim nezlimde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı