RTX 3080 Ti FurMark sonuçları

Gerek yok, 80 derece adam olana çok bile. Merakın yoksa, bilmiyorsan hiç kurcalama. Fantezi işleri unvdervolt işleri. 1.5-2 saate de gerek yok bu arada. Sorun olacak olsa genelde 10-15 dakikada kendini gösteriyor. Göstermediğinde de zaten aya adam yollamıyorsun, oyun çöker en fazla. Girer düzeltir devam edersin. Bu kadar zaman harcamayın böyle abidik gubidik işlere.

Bu kadar zaman harcamayın böyle abidik gubidik işlere.

Ayıp ediyorsun hoca. RAM için ayrı işlemci için ayrı ekran kartı için ayrı bekledim ve değdi. :D

1.5-2 saate de gerek yok bu arada.

Kesin olması açısından daha iyi. 1 saat hatasız geçince oyuna girdim, oyun çöktü kayıt dosyası gitti.

Gerek yok, 80 derece adam olana çok bile. Merakın yoksa, bilmiyorsan hiç kurcalama.

80 derece hoş bir sıcaklık değil. Zarar verecek bir şey olmadığından yapmasında pek sakınca yok.

Kesin olması açısından daha iyi. 1 saat hatasız geçince oyuna girdim, oyun çöktü kayıt dosyası gitti.
Sen istersen 3-4 saat çalıştır, belki yine hiç hata vermez. Her program ve oyun farklı şekillerde yüke sokuyor. Bazı oyunlarda stabil olur, bazılarında olmaz. Bu yüzden saatlerce beklemeye gerek yok. 10 dakika kafi. Gerisini oyunlarda oynarken test edersin. Tam oyun save alırken çökecek kadar bahtsız bir insan da ilk seni gördüm 🤣 5 dakika önce auto save almıştır yine, azıcık kaliteli oyunsa. Benim Witcher'daki taaaa 2020'den falan save'lerim duruyor hala.
Ayıp ediyorsun hoca. RAM için ayrı işlemci için ayrı ekran kartı için ayrı bekledim ve değdi. :D
Hayatta öyle zaman harcamam. RAM OC zaten tam amele işi🤣 İşlemci için Cinebench ve CPU-Z çakıyorum, adam olana çok bile. Ekran kartına da 3D Mark belki. Genelde direkt oyuna giriyorum oynarken test ediyorum.
80 derece hoş bir sıcaklık değil. Zarar verecek bir şey olmadığından yapmasında pek sakınca yok.
95 derece i7'm bunu beğenmedi🙂 Yüksek sıcaklığın zaten doğrudan zarar verdiği yok. Sıcaklık değişimi sonucu genleşme/büzüşme bağları kopartabiliyor büyük çiplerde ki bu anca uzun yıllarda olur. 80 derece de bunun için çok da yüksek değil. Diğer bir etkisi ise yarı iletkenlerin gerilim direnci üzerine olur. Bu yüzden mesela 90 derecede çalışan işlemciye 1.5-1.6V verdiğinde makineyi kucağına alırken sıvı nitrojen basıp aynı değerleri verdiğinde sistem mutlu mutlu çalışıyor. Pek mutlu olmayabilir gerçi, ama çalışıyor. Yine 80 derece de stok voltajlarda bu durum için endişe edecek değer değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı