RTX 3080 Ti için işlemci ve monitör tavsiyesi

Bütçe
13000

Merthas92

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba.
Yakın bir zamanda akrabam sayesinde yurt dışından RTX 3080 Ti ekran kartı getirteceğim. Sistemin kalan parçalarını ise Türkiye'den toplayacağım. Almışken en iyisini alıp, uzun bir süre sorun yaşamamak istiyorum. İşlemci olarak aklımda, Ryzen 9-5900X, Ryzen 9-5950X, i9-11900F ve i9-11900K var. Intel işlemcilerin yüsek voltaj çekimi, çekirdek eksikliği vb özellikleri beni Ryzen'e yönlendirse de hayatım boyunca Intel'den memnun kaldığım için hala çok kararsızım. Amacım, minimum 2K görüntü ile hem rekabetçi hem rekabetçi olmayan oyunlarda güzel bir deneyim yaşamak. Bu noktada sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Ekran kartını alınır mı? Yoksa en azından kara cumayı beklemeli miyim? Öte yandan yeni bir ekran kartı serisinin gelmesi yakın mıdır? 3080 Ti aldıktan sonra kısa sürede elimde eski seri bir kart kalmış olur mu? Eğer almalıysam işlemci olarak hangi işlemciyi almalıyım? Son olarak bu sisteme yakışacak bir monitör tavsiyesi rica ediyorum. Monitör konusunda öncelik göz zevkine hitap etmeli. Göz zevki derken, renk kalitesi ve görüntüden bahsediyorum. Fiziksel değil :) bütçe konusunda işlemciye 6-7 bin TL'ye kadar, monitör için ise 5-6 bin TL'ye kadar ayırabildim. Şimdiden okuyan ve fikirlerini belirten arkadaşlara teşekkür ediyorum. İyi forumlar.

İşlemci olarak R9 5900X öneririm, sadece oyun oynayacaksanız fazlasıyla yeterli. AMD'den memnun kalacağınıza eminim, herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Anakart olarak öneri dilerseniz: MSI X570 Tomahawk serilerine göz atabilirsiniz.

Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız şiddetle tavsiye ettiğim monitör: Alienware AW2521H 360Hz.

RTX 3080 Ti alabilirsiniz, bana kalırsa hazır sistem almanız daha mantıklı çünkü ekran kartı oldukça ucuza geliyor. Tek tek toplamanızı önermem.

İşlemci olarak R9 5900X öneririm, sadece oyun oynayacaksanız fazlasıyla yeterli.

Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız şiddetle tavsiye ettiğim monitör: Alienware AW2521H 360Hz.
24,5 küçük değil almışken 32 falan alsa.

Düşünülebilir.
Ha full hd imiş pardon.

24,5 küçük değil almışken 32 falan alsa.
24" Rekabetçi oyunlar için en ideali, 27" biraz büyük kaçabilir fakat konu sahibinin belirttiği bütçede sadece bu model mevcut.

32" ise aşırı büyük, televizyon gibi. Rekabetçi oyunlar için önermiyorum. Konu sahibinin tercihine kalmış zaten. 240" ve 27" monitörler de mevcut.

27" düşünüyorum monitörü belirtmeyi unutmuşum.
Bence de Ryzen daha albenisi var. i9-11900K için çok negatif yorumlar gelmiş. Aşırı voltaj kullanımı, çekirdek eksikliği ve oyunlarda iddialı olmasına rağmen Ryzen'in gerisinde kalması gibi.
İşlemci olarak R9 5900X öneririm, sadece oyun oynayacaksanız fazlasıyla yeterli. AMD'den memnun kalacağınıza eminim, herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Anakart olarak öneri dilerseniz: MSI X570 Tomahawk serilerine göz atabilirsiniz.

RTX 3080 Ti alabilirsiniz, bana kalırsa hazır sistem almanız daha mantıklı çünkü ekran kartı oldukça ucuza geliyor. Tek tek toplamanızı önermem.

Bu arada 3080 Ti sistemler daha pahalıya denk geliyor. En azından benim baktığım yerlerde.

27" düşünüyorum monitörü belirtmeyi unutmuşum.
Bence de Ryzen daha albenisi var. i9-11900K için çok negatif yorumlar gelmiş. Aşırı voltaj kullanımı, çekirdek eksikliği ve oyunlarda iddialı olmasına rağmen Ryzen'in gerisinde kalması gibi.

Bu arada 3080 Ti sistemler daha pahalıya denk geliyor. En azından benim baktığım yerlerde.
İncehesap, Itopya ve Sinerji gibi siteleri kontrol ederseniz kampanyaların olduğu zamanlarda iyi bir indirim ile 3080 Ti'lı sistem bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

1440p çözünürlükte çok kaliteli bir monitördür.

İncelemesi de burada:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı