RTX 3080 Ti PC kendini yeniden başlatıyor

Juveex

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
MSI PRO Z690-A WIFI ATX LGA1700 Motherboard
İşlemci
Intel Core i9-12900KF 3.2 GHz 16-Core Processor
Merhaba, bilgisayarımın bir problemi var fakat ben neden kaynaklandığını anlayamadım. Bilgisayarım bazı zamanlar (özellikle oyun oynayıp bir şeyler izlerken) kendini kapatıyor ve tekrar açıyor. Isı değerlerine baktığımda pek bir sorun varmış gibi görmedim fakat yine de emin olabilmek adına telefonum ile videosunu aldım, attığım fotoğraf kapanmadan önceki saniye aldığım ekran görüntüsü. Opera'da Twitch'ten rastgele bir yayın açtım ve aynı anda oynamak için FIFA 23 açtım. Bilgisayarım henüz maç başlamadan (stadyum'a giriş sahnesinde yani bir ara sahnede) kendini yeniden başlattı. Sıcaklık ve frekans değerleri gördüğünüz gibi. Sanırım PSU veya CPU kaynaklı bir arıza var, sizin görüşünüz nedir?

Kusura bakmayın parçaları tam ekleyememişim.

MSI Pro Z690-A Wi-Fi ATX LGA1700 motherboard.

Corsair Vengeance 32 GB (2 X 16 GB) DDR5-5200 CL40 Memory.

Samsung 980 Pro 1 TB M.2-2280 PCI-e 4.0 X4 NVMe Solid state Drive.

MSI Ventus 3X OC GeForce RTX 3080 Ti 12 GB video Card.

NZXT C850 (2022) 850W 80+ Gold certified fully modular ATX Power Supply.

Cooler Master Masterliquid ML360R RGB 66.7 CFM Liquid CPU cooler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230623_021136_Gallery.jpg
    Screenshot_20230623_021136_Gallery.jpg
    45,6 KB · Görüntüleme: 43
Emin misiniz bir hasar göremedim. Doğru bağlantı hakkında bilgi verebilir misiniz?
Bu bağlantı yanlış, o soketler veya kablo erimiş bile olabilir.

Önce soketleri çıkarıp kontrol edin hasar var mı, PSU tarafındaki soketlerede bakın, kabloyu da kontrol edin, duruma göre bilgi verin, doğru bağlantıyı yapıp test edelim.

Şimdi siz tek PCI kablosu üzerinden 2 soket bağlantı yapmışsınız, bu kablo 150W güç verir çok çok 175W versin, sizin kartınızın 275W güce ihtiyacı var, o kablodan bu gücü çekmeye çalışıyor, sorun büyük oranda bundan kaynaklanıyor.

2. Görselden örnek veriyorum, sağdaki soketi çıkaracaksınız, PSU'ya bir tane daha PCI kablosu bağlayıp, sağda boşalan soketin, yerine takacaksınız, amaç gücü 2 kabloya dağıtmak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı